Skip to main content
Suntem extrem de bucuroși să vă anunțăm că echipa noastră a ajuns în finala Programului SURE (Students for a United and Resilient Europe – Studenți pentru o Europă Unită și Rezilientă)!
Această realizare deosebită este rodul muncii și pasiunii echipei de la Universitatea Liberă Internațională din Moldova în cadrul proiectului american, facilitat și coordonat la nivel instituțional de dr. conf.univ. Valentina Ciumacenco, Prorector Relații Internaționale ULIM.
Echipa de studenți, sub îndrumarea doamnei Iulia Iurchevici, dr. conf. univ., Facultatea Științe Sociale și ale Educației, ULIM, care au contribuit la acest succes sunt: Ana Felicia Lungu, Carolina Nigmatulin, Ginju Gabriela, Gritcu Daniel, Lemesca Leonela, Marcelina Uncu, Nigmatulin Cristina, Pavel Zagoruico, Salticova Valentina, Tihohod Ecaterina și Ursu Vlad.
Programul SURE a încurajat studenții să promoveze coeziunea socială și să contracareze informațiile false în R. Moldova, Polonia, România și Slovacia. Proiectul a avut drept scop sporirea gradului de conștientizare a publicului cu privire la dezinformarea dăunătoare și să asigure coexistența pașnică a refugiaților ucraineni în comunitățile gazdă.
Începând cu luna februarie anul curent, echipele participante la SURE au efectuat cercetările primare și secundare necesare pentru a dezvolta, aplica și măsura succesul unei campanii online și offline axate pe contracararea propagandei concepute pentru a crea tensiuni între refugiații din Ucraina și comunitățile care îi găzduiesc.
Printre beneficiarii direcți se numără studenții din cele patru țări, în timp ce beneficiarii indirecți sunt publicul larg, ONG-urile, comunitățile locale de afaceri și mass-media.
Cu entuziasm și angajament ferm, membrii echipei ULIM au decis să depună eforturile necesare pentru a realiza cu succes obiectivele programului, tema proiectului de cercetare aleasă fiind: ”The online information competence of adolescents in the issues of war refugees: The case of Ukraine (MediaMind Unity)”.
Echipele celor 16 universități din patru țări, implicate în programul SURE au concurat pentru șansa de a fi una dintre cele cinci echipe selectate pentru a-și prezenta proiectul de cercetare în cadrul etapei finale a competiției, care va avea loc la București pe 30 iulie curent și de a obține premii în valoare de 5.000 USD -locul I, 3.000 USD – II și 1.000 USD – III. Publicul evenimentului va include lideri de rang înalt, experți în domeniu și invitați speciali.
Calificarea în finala proiectului a echipei ULIM este o recunoaștere a eforturilor noastre continue și a impactului pozitiv asupra comunității, de a sprijini gândirea critică și competențele media în rândul tinerilor. Suntem mândri de acest progres și așteptăm cu nerăbdare următoarele provocări din competiție!
Mulțumim tuturor pentru sprijin și abia așteptăm să împărtășim mai multe vești bune cu voi!
– Programul SURE este finanțat de Departamentul de Stat al SUA și implementat de Consiliul American pentru Educație Internațională, o organizație lider în domeniul schimburilor academice și culturale internaționale, în cooperare cu EdVenture Partners (EVP), o renumită agenție de experiențe cu sediul în SUA, cunoscută pentru crearea multora dintre cele mai importante programe de impact social pentru tineri, în universități din lume.
– EdVenture Partners reprezintă un partener tehnic în cadrul programului SURE, este specializat în conceperea de programe academice experimentale, care le oferă studenților posibilitatea de a dezvolta soluții creative la provocările din lumea reală în peste 900 de universități din 76 de țări.

Leave a Reply