Skip to main content
Noutăți

Cadrele ULIM au participat la evenimentele Lunii Francofoniei în Georgia

În cadrul desfășurării Lunii Francofoniei în Georgia, Ambasada Republicii Moldova în Georgia, cu sediul la Baku, Republica Azerbaidjan, Agenția Universitară a Francofonei au organizat câteva evenimente la Tbilisi, având ca protagoniști cadrele Universității Libere Internaționale din Moldova (ULIM).

Prorectorul ULIM Elena Prus, prof. univ. dr. hab., a prezentat la Universitatea de Stat din Tbilisi o comunicare-conferință cu genericul Parcours francophone moldave: patrimoine, filières, itinéraires interculturels, în care s-a referit la experiența, realizările și colaborările universităților din Moldova în cadrul Francofoniei. Prorectorul Elena Prus s-a întreținut cu colegii francofoni din universitățile georgiene, ULIM fiind membru al CODFREUCOR (Collège Doctoral Francophone Régional d’Europe Centrale et Orientale en Sciences humaines).

În seara aceleași zile, în conlucrare cu ambasadele României și Franței în Georgia, la Muzeul Literaturii din Tbilisi a fost vernisată și expoziția Rêveries a pictorului Cezar Secrieru, consilier ULIM, ambele evenimente bucurându-se de un mare interes și apreciere din partea unui număr mare de participanți și vizitatori, între care reprezentanți ai lumii academice și culturale, profesori, studenți, scriitori, artiști, precum și ai mai multor instituții guvernamentale, între care ai ministerelor – Educației, științei, culturii și sportului, al Afacerilor externe și ai mai multor ambasade străine, acreditate în Georgia.

Leave a Reply