Skip to main content
Noutăți

Ceremonia de înmânare a Diplomelor de Excelență în cadrul Săptămânii de Autoguvernanță Studențească la Facultatea de Litere

La 27 martie curent, cei mai merituoși studenți și profesori ai Facultății Litere au fost premiați pentru activitatea prodigioasă în cadrul Săptămânii de Autoguvernanță Studențească. La ședința lărgită a Consiliului Profesoral și a Consiliului Studențesc al Facultății de Litere s-au făcut totalurile săptămânii precedente și un bilanț al evenimentelor de la facultate.

Ședința a fost deschisă cu mesaje de salut și de felicitare din partea decanului Facultății de Litere, conf. univ. dr. Carolina Dodu-Savca și a prorectorului pentru Strategie Academică și Programe de Studii, conf. univ. dr. Alexandru Cauia, care au remarcat importanța conjugării eforturilor în scopul obținerii unor rezultate remarcabile și au apreciat implicarea activă a tinerilor în procesul administrativ, instructiv-educativ și organizatoric. La eveniment a participat și Roxana Țurcanu-Tolomey, responsabila pentru Antena din Chișinău a Agenției Universitare Francofone (AUF), care în alocuțiune a exprimat admirația pentru munca asiduă a tinerilor și i-a încurajat să continue realizarea unor acțiuni similare în vederea dobândirii cunoștințelor și a competențelor lingvistice, care să le faciliteze calea spre o carieră într-un mediu internațional. Studenții și profesorii care au adus contribuit la elaborarea planului de acțiuni și s-au implicat în asigurarea procesului de autoguvernare au fost menționați cu Diplome de Excelență și premiați cu daruri de către profesorii subdiviziunii (Elena Prus, Ion Manoli, Aliona Lisnic, Carolina Dodu-Savca, Inga Stoianova, Victor Untilă, Zinaida Cameneva) și partenerii fideli ai Facultății, Agenția Universitară a Francofoniei, Institutul „Confucius” și Centrul de Limbă și Cultură Coreeană „Se Jong”.

Reamintim că în cadrul Săptămânii de Autoguvernanță Studențească la Facultatea de Litere, fiecare zi a fost dedicată unei limbi și unei culturi, motiv pentru care s-au organizat numeroase activități extra-curriculare, ce au inclus programe cultural-artistice cu participarea unor personalități notorii din țară și din străinătate.

Serviciul de Presă, ULIM

Leave a Reply