Skip to main content

În data de 13 noiembrie curent a avut loc Conferința „Celebrarea limbilor europene în cadrul săptămânii științei”, organizată de Facultatea de Litere ULIM în colaborare cu Departamentul Informațional Biblioteconomic ULIM și cu sprijinul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova. Manifestarea a fost desfășurată în mediul online și prezențial, cu participarea studenților Facultății de Litere și reprezentanți ai Departamentului Informațional Biblioteconomic ULIM. Evenimentul se află la cea de a 2-a ediție în cadrul Centrului de Informare al Uniunii Europene ULIM. Invitatul special al evenimentului, domnul Ghenadie Cojocaru, reprezentant din partea proiectului Comunicare Strategică și Suport Media (proiect susținut de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova), a salutat publicul și a menționat activitatea dinamică a facultății de Litere în cadrul Centrului de Informare al Uniunii Europene ULIM, precum și admirația specială pentru tinerele talente din cadrul Facultății.
În mesajele de deschidere, decana Facultății de Litere, conf.univ.dr., Carolina Dodu-Savca și directoarea Departamentului Informațional Biblioteconomic ULIM, Irina Botnaru, au salutat invitatul special, conectat online, studenții prezenți în Sala de Lectură Nr.2 și participanții de pe platforma online a conferinței. Decana Facultății de Litere, conf.univ.dr., Carolina Dodu-Savca, a menționat că scopul acestui eveniment este de a valorifica cunoașterea și învățarea limbilor europene în cadrul Săptămânii Științei și de a consolida plurilingvismul în cadrul cercetării universitare. La fel, a subliniat că este important de a susține cooperarea interculturală în discursul științific și în acest sens au fost invitați studenții de la toate specializările facultății, din anul I, II și III, vorbitori de engleză, franceză, chineză, spaniolă, germană, coreeană. Directoarea Departamentului Informațional Biblioteconomic, Irina Botnaru, a vorbit despre importanța organizării întrunirilor care pun în valoare studierea limbilor străine și favorizează diversitatea lingvistică și culturală a Europei, inclusiv în cadrul săptămânii științei la ULIM. Raportorii au prezentat comunicări tematice în limbile engleză, franceză, spaniolă și germană și au abordat aspecte lingvistice și sociolingvistice, cu elemente din istoria limbilor și dialogul intercultural și socioprofesional.
Totalizarea conferinței a culminat cu înmânarea certificatelor de participare și oferirea unor premii din partea Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.
Studenții premiați:

• Alina Baciu, președinta Consiliului Studențesc al Facultății de Litere;

• Ion Jereghi, vicepreședintele Consiliului Studențesc al Facultății de Litere;

• Alexandru Andronic, vicepreședintele Consiliului Studențesc al Facultății de Litere;

• Maria Cuflic, responsabilă din partea studenților în cadrul Centrului de Reușită universitară ULIM;

• Cristina Iosif, membră a Consiliului Studențesc al Facultății de Litere;

• David Chițul, reprezentant al studenților germanofoni.

Facultatea de Litere, ULIM

buy office 2019 home and business

Leave a Reply