Skip to main content

La 28 iunie 2019, în Sala Mediatecii ULIM, a fost organizată ceremonia de decernare a diplomelor pentru a XXII-a generație de absolvenți ai ciclului Licență din cadrul Facultății de Litere.  În deschiderea ceremoniei, mesaje de încurajare adresate absolvenților au rostit: conf. univ. dr. Carolina Dodu-Savca, decanul Facultății de Litere, prof. univ. dr. hab. Elena Prus, prorector pentru Cercetare Științifică și Studii Doctorale și conf. univ. dr. Valentina Ciumacenco, prorector pentru Relații Internaționale, urându-le performanțe individuale, o dezvoltare armonioasă, un parcurs profesional ambițios și implicarea în activități ce corespund aspirațiilor personale. De asemenea, tinerii au fost îndemnați să dezvolte tezele științifice elaborate prin continuarea studiilor superioare la ciclurile de masterat și de doctorat, pentru a obține un grad ridicat de cunoștințe, noi aptitudini, dar și o avansare profesională. 

Partenerii intra-instituționali, Institutul Confucius și Centrul de Limbă și Cultură Coreeană ULIM, precum și partenerii internaționali, de la Universitatea Cadiz, Spania, au fost alături de colectivul profesoral și studențesc al Facultății de Litere. Profesorul Jose Domingo Portero Lameiro, de la Unviersitatea Cadiz, aflat în programul de mobilitate Erasmus+, și Zhang Mao, în mobilitate în cadrul Institutului Confucius, ULIM, au felicitat studenții și au menționat ambianța pozitivă, dinamismul instituției și buna pregătire a tinerei generații. 

Cu discursuri de recunoștință și gratitudine în limbile română, engleză, franceză, germană, spaniolă, chineză și coreeană, au venit și absolvenții, încercând să-și stăpânească emoțiile, au mulțumit echipei de profesori pentru dedicația totală, efort, experiențe unice, încrederea manifestată în potențialul fiecărui student. Din partea părinților, cu un mesaj de felicitare a venit doamna Zasadnîi, care a profitat de ocazie pentru a-i felicita pe absolvenți dar și pentru a aduce mulțumi rectoratului și administrației întrucât proaspăt licențiata în Litere, Maria Zasadnîi a beneficiat de studii pe contul ULIM. Invitații la ceremonie au remarcat în discursurile ținute înalta calitate a studiilor, receptivitatea, profesionalismul și responsabilitatea structurilor ULIM. La manifestare au fost prezenți și reprezentanți ai companiei germane specializată în publicarea lucrărilor științifice „OMNI Scriptum”. Aceștia au comunicat absolvenților despre condițiile de angajare și despre oportunitățile de care pot beneficia, manifestând deschidere pentru fiecare dintre tinerii care sunt interesați să-și dezvolte capacitățile profesionale. La final, studenții au jurat devotament, onestitate și credință în exercitarea profesiei alese. 

Serviciul de Presă, ULIM

Leave a Reply