Skip to main content
Centrul ,,Se Jong"EvenimenteNoutăți

Dezvoltarea dialogului ULIM cu instituțiile din Coreea de Sud  

 La 2 mai aprilie 2024, conducerea ULIM reprezentată de Rectorul conf. univ. dr. Ilian Galben și de Prorectorul pentru Cercetare științifică și Studii doctorale prof.univ. dr. hab. Elena Prus au avut o întrevedere cu delegația din Coreea de Sud: Președintele KUNBA Lee Yang Goo (Korea Ukraine New Building Association), Ex-ambasador al Coreii de Sud în Ucraina, dl Stephan Lee (Diplomacy Journal), dl Son Hyeon-Yul (Seedon Co), dl Young-Jae (InnoCoupler).

Discuțiile s-au axat pe preocupări tradiționale legate de mediul academic, dar și pe deschideri de noi perspective de colaborare în viitor, cum ar fi tehnologiile informaționale, economia, biomedicina, ecologia. Rectorul Ilian Galben a adus mulțumiri pentru suportul permanent din partea autorițăților coreene, pentru activiatea prodigioasă dezvoltată de Centrul de Limbă și Cultură Coreeană „Se Jong” în cadrul ULIM. De asemenea, reprezentanții Coreii de Sud au manifestat interesul de a aprofunda și de a diversifica cooperarea bilaterală prin realizarea programelor comune în diverse domenii de actualitate, într-o manieră democratică și tarnsparentă – marcă a unei țări a succesului și performanțelor profesionale.

În cadrul vizitei delegației, a fost prevăzută și o lecție publică pentru studenți cu titlul „Provocările globale: viziune, capacități. Criza din Ucraina și obiectivele de dezvoltare durabilă”, ținută de dl Președinte Lee Yang Goo și apreciată de publicul prezent.

Leave a Reply