Skip to main content
Noutăți

Donație de carte cu titlul “𝟔 𝐀𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐚̆𝐦𝐚̆𝐬̧𝐢 𝐭𝐫𝐚𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐜𝐮𝐬𝐮𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 “𝐒̧𝐞𝐳𝐚̆𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐁𝐚𝐬𝐚𝐫𝐚𝐛𝐢𝐚”, cu prilejul Zilei Naționale a Portului Popular

Portul popular a devenit marca expresivă a apartenenței omului la identitatea sa culturală, considerat drept o valoare patrimonială cu rădăcini în istoria neamului.
La data de 24 iunie, cu prilejul Zilei Naționale a Portului Popular, Departamentul Informațional Biblioteconomic a primit o frumoasă donație de carte cu titlul “𝟔 𝐀𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐚̆𝐦𝐚̆𝐬̧𝐢 𝐭𝐫𝐚𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐜𝐮𝐬𝐮𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 “𝐒̧𝐞𝐳𝐚̆𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐁𝐚𝐬𝐚𝐫𝐚𝐛𝐢𝐚”, din partea 𝐃𝐧𝐞𝐢 𝐁𝐢̂𝐳𝐠𝐮 𝐓𝐚𝐭𝐢𝐚𝐧𝐚, lect. univ., drd., Facultatea Informatică, Inginerie, Design ULIM, membră a comunităţii „Şezătoarea Basarabia” de 2 ani, din dorința de a valorifica practic domeniul costumului tradițional pe care îl studiază de mult timp.
Exemplarul donat cuprinde o parte din lucrările minunate ale membrilor comunităţii „Şezătoarea Basarabia”, cusute timp de şaşe ani, având ca sursă de inspiraţie cusăturile vechi găsite în muzee, lăzi de zestre, şi fotografii. În exemplar se găseşte inclusiv lucrarea Dnei Bîzgu şi detaliile amănunţite a croielei. Ziua Națională a Portului Popular, care a avut loc pe data de 26 iunie curent, este o sărbătoare anuală cu scopul de a promova costumul tradițional autentic și de a asigura continuitatea acestuia, ca simbol identitar.
Aducem sincere mulţumiri 𝐃𝐧𝐞𝐢 𝐁𝐢̂𝐳𝐠𝐮 𝐓𝐚𝐭𝐢𝐚𝐧𝐚 pentru exemplarul donat. Acum toţi doritorii vor putea admira, la Departamentul Informațional Biblioteconomic, fascinantele costume tradiționale şi arta cămăşilor, efectuate în zeci de tehnici.

Leave a Reply