Skip to main content
Noutăți

E. S. Dereck J. Hogan, Ambasador al SUA în RM a efectuat o vizită la ULIM

În data de 23 aprilie curent, la ULIM s-a aflat în vizită de curtoazie E. S. Dereck J. Hogan, Ambasador al SUA în RM, însoțit de Aaron Honn, Prim Secretar pentru cultură și presă și de Jed Wolfington, atașat cultural.

Conducerea ULIM  reprezentată de rectorul conf. univ. dr. Ilian Galben, prorectorul pentru Relații Internaționale conf. univ. dr. Valentina Ciumacenco și prorectorul pentru Cercetare Științifică și Studii Doctorale prof. univ. dr. hab. Elena Prus au exprimat gratitudine pentru relațiile stabilite cu Ambasada SUA și au apreciat atenția acordată pentru ULIM. În cadrul discuțiilor reprezentanții ULIM au realizat o retrospectivă succintă instituțională, au trecut în revistă cele mai importante proiecte comune ale ULIM cu Ambasada SUA, realizările obținute datorită sprijinului partenerilor americani, au relatat despre perspectivele de dezvoltare a universității, dar și despre acordurile de colaborare stabilite în timp cu varii instituții din SUA (Virginia State ​University, „Leavitt” Institute, University of Central Florida, City University of New York (CUNY), Illinois State University ș.a. ), fiind reliefată dorința de aprofundare a relațiilor bilaterale și de implementare a unor proiecte noi de dezvoltare educațională.

La rândul său, noul Ambasador E.S. Dereck J. Hogan și-a exprimat deschiderea pentru o comunicare transparentă în relația bilaterală cu ULIM și interesul de a sprijini proiectele academice comune.

În contextul vizitei întreprinse, la invitația gazdelor, diplomatul american a vizitat Aula SUA, inaugurată la 27 octombrie 2009 și Centrul Internațional de Promovare a Asistenței Sociale în Țările cu Economie de Tranziție, inaugurat la 15 iunie 2013, în cadrul proiectului „Casa Mare”, coordonat de Vadim Moldovan, dr. prof.univ. la  Universitatea CUNY. Ulterior, distinsul oaspete a ținut o prelegere în fața studenților, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri. Tinerii prezenți la eveniment au manifestat interes sporit pentru subiectele abordate: educație, turism, programe de schimb academic și profesional, politică ș.a.

E. S. Dereck J. Hogan și-a început mandatul de Ambasador al SUA în RM în luna octombrie 2018.  Oficialul are o experiență prodigioasă în diplomație, deținând diverse funcții de conducere în cadrul Departamentului de Stat al SUA, activând în misiuni diplomatice din Federația Rusă, Belarus, Nicaragua, Azerbaidjan și din Republica Dominicană. Dl Ambasador are diplomă de licență de la Universitatea din Pittsburg și diplomă de masterat în afaceri publice de la Școala Woodrow Wilson a Universității Princeton.

 

Serviciul de Presă, ULIM

Leave a Reply