Skip to main content

La 14 noiembrie curent, în contextul Zilelor Moldo-Coreene, prilejuite de aniversarea celor 27 de ani de la stabilirea relațiilor moldo-coreene și de celebrarea celor 11 ani de activitate a Centrului de Cultură și Limbă Coreeană „Se Jong”, conducerea ULIM a avut o întrevedere cu delegația coreeană condusă de E.S. Kwon Ki Chang,

Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Coreei de Sud în RM, cu reședința la Kiev. Corpul administrativ ULIM reprezentat de rectorul Ilian Galben, de prorectorii Valentina Ciumacenco, Alexandru Cauia și Elena Prus, precum și de Han Hon Jin, director al Centrului „Se Jong”, au realizat relatări cronologice legate de parcursul instituțional, de performanțele obținute în cei 27 de ani de activitate prodigioasă a universității, oferta educațională și relațiile mutuale fructuoase dintre ULIM și universitățile de top din Coreea,  cu sprijinul  Ambasadei Coreei de Sud. Rectorul Ilian Galben  a exprimat gratitudine pentru suportul continuu oferit în realizarea demersului educațional de calitate și a apreciat parteneriatul strategic derulat cu dinamism constant cu Centrul „Se Jong”, fiind enunțată intenția de multiplicare a rezultatelor obținute, prin valorificarea resurselor existente. La rândul său, E.S. Kwon Ki Chang a exprimat deschidere pentru crearea condițiilor optime de dezvoltare multidimensională a dialogului  moldo-coreean, urmărind o direcție strategică în domeniul cercetării și inovării.

În cadrul vizitei, tinerii studioși au avut oportunitatea să participe la o prelegere publică susținută de E. S. Kwon Ki Chang, cu genericul: „Dezvoltarea economică a Coreei de Sud: sugestii pentru țările în curs de dezvoltare”. În alocuțiunea sa, Ambasadorul a structurat informații utile despre creșterea exponențială a economiei sud-coreene, valoarea indispensabilă a democrației, politicile de dezvoltare durabilă a industriei și infrastructurii, precum și factorii care au influențat obținerea excelenței în domeniile: știință, tehnologie și inginerie.

Menționăm că în contextul Zilelor Moldo-Coreene, sunt organizate un set de activități, după cum urmează:

  • 14.11.2019, ora: 17:30, concert dedicat celor 27 de ani de relații m oldo-coreene (Palatul Feroviarilor);
  • 15.11.2019, ora 17:00, Cupa Ambasadorului Taekwondo 2019;
  • 16.11.2019, ora 10:00, Lecție practică de dans coreean cu evantaie (CEVVC Stăuceni).

Serviciul de Presă, ULIM

Leave a Reply