La 18 noiembrie curent, la ULIM a fost organizată, în premieră, Gala Performanței Studențești, eveniment dedicat studenților care au obținut reușite academice remarcabile, au participat în activități extracurriculare și au demonstrat implicare civică.

În debutul evenimentului, mesaje de felicitare au adresat prorectorii Carolina Galben, Elena Prus și Valentina Ciumacenco, urându-le tinerilor succese în realizarea ideilor inovatoare și  a proiectelor ambițioase, în dezvoltarea spiritului competitiv, precum și valorificarea potențialului intelectual. De asemenea, studenții au fost îndemnați să fie preocupați de dobândirea noilor aptitudini și competențe, în vederea formării și avansării profesionale.

Gala Performanței Studențești a culminat cu decernarea Diplomelor de Excelență, fiind astfel recunoscute și apreciate meritele și eforturile academice.

De menționat că, evenimentul s-a desfășurat în contextul Zilei Internaționale a Studenților, marcată anual la 17 noiembrie, începând cu anul 1941, ca urmare a evenimentelor din 1939, când ocupanţii nazişti din Cehoslovacia au suprimat, în Praga, o demonstraţie a studenţilor de la Facultatea de Medicină din Universitatea Charles, ce marca momentul creării unei Republici Cehoslovace independente. Astfel, ziua de 17 noiembrie semnifică recunoașterea, într-o măsură decisivă, a importanței activismului studențesc într-o societate.

Serviciul de Presă, ULIM

Leave a Reply