Skip to main content

Marina Ghereg, studentă în anul III la Facultatea de Litere ULIM / Faculty of Letters, a profitat de oportunitatea experienței internaționale, optând pentru o mobilitate academică la Université Polytechnique Hauts-de-France, prin intermediul Programului Erasmus+. Aflați în continuare despre impactul acestei experiențe asupra dezvoltării personale și alte detalii captivante:

„Pentru mine programul Erasmus+ a fost o experiență grandioasă pe care nu o voi uita niciodată, o ușă deschisă spre autodezvoltare și nu în ultimul rând o provocare impunătoare de a mă depăși pe mine însumi, făcând un pas important spre îndeplinirea visului meu. Nu mă gândisem niciodată că voi avea onoarea să mă integrez cu desăvârșire în această competiție, să fiu plasată pe lista beneficiarilor bursei Erasmus+, ca apoi să merg la studii în Franța. Aveam senzația că sunt într-un vis și că e prea frumos pentru a fi real”, relatează studenta.

Menționăm că înafara orelor de curs, studenta este și sportivă de performanță, purtând cu mândrie titlul de campioană mondială la Triatlon Forță Powerlifting 2018. În perioada mobilității academice, Marina nu a încetat să se antreneze, reușind să îmbine armonios studiile cu sportul. Rezultatele nu au întârziat să apară, întrucât luna trecută, sportiva a câștigat locul I, la proba „absolut împins culcat”, la Campionatul Republicii Moldova de Triatlon Forță.

„Franța este o țară unică din toate punctele de vedere și oferă posibilități nenumărate pentru tineri. Pentru a menține o rezistență fizică excelentă, mergeam cu regularitate la sala de forță care se afla lângă universitate. Acest lucru se datorează și faptului că am fost înconjurată de oameni toleranți, amabili, respectuoși, prietenoși – trăsături definitorii pentru cetățenii francezi. Recomand cu încredere și altor studenți ulimiști să aplice dosarul în cadrul Programului Erasmus+, deoarece este o experiență colosală, care contribuie la lărgirea orizontului de cunoaștere și oferă posibilitatea de a studia în străinătate. Este un pas către împlinirea viselor și dezvoltării pe plan profesional, fiindcă atunci când ajungi să fii părtaș al acestei experiențe, înveți să fii independent, să găsești soluții în diverse situații critice, căpătând astfel încrederea fermă în forțele proprii și dorința profundă de a progresa”, susține Marina.

Serviciul de Presă, ULIM

Leave a Reply