Skip to main content

În data de 11 februarie curent, la ULIM pentru prima dată s-a aflat în vizită de documentare E. S. Rahul Shrivastava, Ambasador al Republicii India în Republica Moldova.

Conducerea ULIM a fost reprezentată de rectorul conf. univ. dr. Ilian Galben, prorectorul pentru Relații Internaționale conf. univ. dr. Valentina Ciumacenco, prorectorul pentru Strategia Academică și Programele de Studii conf. univ. dr. Alexandr Cauia și prorectorul pentru Proiecte prof. univ. dr. hab. Elena Prus.  În cadrul întrevederii au fost discutate mai multe aspecte referitor la relațiile bilaterale dintre Ambasada Republicii India și ULIM. Rectorul Ilian Galben a relatat despre activitățile, specificul și misiunea universității, exprimând gratitudinea pentru colaborarea fructuoasă și pentru suportul continuu oferit de Ambasada Republicii India. 

La rândul său, înaltul oaspete a manifestat disponibilitate și interes pentru identificarea unor noi direcții de cooperare bilaterală și pentru extinderea parteneriatelor interinstituționale și a posibilităților de mobilitate academică cu universitățile din India.

Subiectul discuțiilor l-au constituit și alte chestiuni de interes comun ce țin de domeniul academic, educațional și cultural, părțile exprimându-și dorinţa reciprocă de a intensifica relaţiile de colaborare dintre ULIM şi Ambasada Republicii India în Republica Moldova. Pe parcursul vizitei de documentare, E.S. Rahul Shrivastava a efectuat și un tur al unor importante structuri din cadrul instituției: ”Muzeul Prieteniei”, Centrul de Reușită Universitară, Sala de Mediatecă, Aula Magnifică, Centrul de informare al UE și  sălile de lectură.

Vizita Excelenței Sale la Chișinău a fost prilejuită de participarea la ceremonia de prezentare a scrisorii de acreditare. Cariera diplomatică a E.S. Rahul Shrivastava a început în anul 1999, ocupând mai multe funcții importante de-a lungul timpului, precum: Secretar al  Ambasadei Republicii India în Federația Rusă; Însărcinat cu Afaceri în Kazahstan;  Înalt Comisar al Indiei în Regatul Unit; Consilier al Republicii India în Federaţia Rusă; Ambasador al Republicii Indiei în Venezuela; Înalt Secretar al Ministerului Afacerilor Externe al Indiei, etc.

Leave a Reply