Skip to main content
Studenții de la Facultatea de Limbi străine, Relații Internaționale și Jurnalism ULIM au participat la lansarea Glosarului Explicativ de Securitate.
Evenimentul a reunit reprezentanți ai mediului academic, societății civile și studenții Facultății Limbi Străine, Relații Internaționale și Jurnalism, ULIM – Universitatea Liberă Internaţională din Moldova.
„Glosarul explicativ de securitate”, a fost elaborat în cadrul proiectului „Suportul societății civile în contracararea dezinformării asociată politicilor naționale de securitate”, implimentat cu sprijinul Ambasadei Republicii Lituania în Republica Moldova și Cooperarea Lituaniană pentru Dezvoltare și are drept scop elucidarea termenilor din domeniul securității, care sunt cel mai des supuși interpretării greșite și/sau dezinformării.
Invitatul de onoare la eveniment, E.S. Tadas Valionis, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Lituania în Republica Moldova a subliniat importanța acestui Glosar într-un mediu de securitate instabil în care dezinformarea are un impact considerabil asupra securității naționale.
Prezenți la eveniment, doamna Valentina Ciumacenco, Prorector Relații Internaționale ULIM, doamna Ludmila Coadă, conf. univ. și domnul George Balan, Președinte Asociația George C. Marshall Moldova au felicitat echipa de autori menționând importanța și utilitatea Glosarului atât pentru mediul academic cât și pentru publicul general, glosarul fiind util nu doar pentru studenți și elevi, dezinformarea se resimte cel mult mai acut în școală, dar și pentru publicul larg. Cunoașterea noțiunilor fundamentale din domeniu contribuie semnificativ la dezvoltarea și promovarea culturii de securitate, iar Glosarul Explicativ de Securitate este un prim pas în acest sens.
Alina Isac, studentă anului I a vociferat opinia studenților referitor la Glosar, considerându-l extrem de necesar pentru studiile universitare
La elaborarea Glosarului explicativ de securitate și-au adus contribuția: Elena Mârzac, Sanda Sandu, Radu Burduja, Rodica Panța și Ana Negru. Coordonatoarea ediției fiind doamna Rodica Panța, lector la ULIM.
La finalul evenimentului, Platforma pentru Inițiative de Securitate și Apărare a oferit câteva exemplare pentru Departamentul Informaţional Biblioteconomic ULIM, iar studenții în cadrul concursului de întrebări organizat au putut să-și îmbogățească biblioteca personală cu câte un Glosar.
Glosarul poate fi consultat în Sala de Lectură nr. 2, et. 6, DIB ULIM.

Leave a Reply