Skip to main content
EvenimenteNoutăți

MESAJ DE FELICITARE DE 1 SEPTEMBRIE – ZIUA CUNOŞTINŢELOR

 Universitatea Liberă Internațională din Moldova semnifică trei lucruri deodată: o casă care deschide frenetic porţile cunoaşterii, o carte care odată descifrată rămâne veşnic în memorie şi un dascăl receptiv la toate întrebările dilematice ale generaţiilor pe care le educă. ULIM este leagănul iniţierii în tainele cunoaşterii: muncă şi dăruire, pasiune şi abnegaţie, educaţie şi cultură, bucurie şi nostalgie. „Întreaga viaţă este o şcoală”, spunea Comenius, dar numai educaţia, cultura, credinţa, ţinuta morală şi etică îl călăuzește pe om în această lume. Tocmai ţinând cont de aceste ştiinţe importante, DRAGI STUDENȚI, pentru a deveni cineva în această viaţă să deschidem împreună Cartea Cunoştinţelor şi să ne alimentăm sufletul, mintea şi trupul pentru a face o schimbare mai întâi pentru noi, apoi şi pentru cei din jur.

  Iar, Dvs., STIMAŢI PĂRINŢI, ţineţi cont de faptul că mlădiţa de lângă Dumneavoastră este un copil, ce are necesitate de sprijin şi înţelegere, comunicare şi apeciere, de dragoste părintească, să nu uitaţi să le oferiţi ori de câte ori va fi nevoie.

  ONORAŢI PROFESORI, Dumneavoastră aveţi menirea cea mai importantă pentru viaţa fiecărui student, căci doar Dvs. ştiţi cel mai bine cum să ajungă un student la acel izvor de cunoştinţe şi cum să-i menţineţi în suspans entuziasmul şi dragostea de carte toată viaţa. Astfel, trebuie să remarcăm faptul că învăţarea înseamnă atitudine atât faţă de cunoaştere, cât şi faţă de om, să cultivăm atunci această calitate atât pentru noi, cât şi pentru adolescentul de azi şi omul de mâine. Filosofic vorbind, fiecare început de an este o nouă pagină pentru fiecare, atunci să ne facem misiunea pe care o deţinem – să ghidăm studentul să-şi scrie Cartea Vieţii lui, iar noi, ca nişte dascăli să-l îndrumăm.

Sincere felicitări, dragi studenți, părinţi şi stimaţi profesori cu un început frumos de an universitar! Vă urăm să excelaţi în cunoştinţe, fapte, succese şi să aveţi mereu conştiinţa trează – că tot ce faceţi, faceţi corect şi bine!

„Educaţia este cea mai putenică armă ce poate fi folosită pentru a schimba lumea”

Nelson Mandela

Leave a Reply