Skip to main content
Uncategorized @ro

Necrolog in memoriam Iurie Krivoturov, dr., conf. univ.

Catedra Filologie Germanică, Facultatea Limbi Străine, Relații Internaționale și Jurnalism anunță cu tristețe despre trecerea în lumea celor drepți, la 03 septembrie 2023, a celui care a fost Iurie Krivoturov, doctor în pedagogie, conferențiar universitar.
Absolvent al Universității de Stat ,,M.V.Lomonosov” din Moscova (1974), Domnul Iurie Krivoturov a efectuat studiile la ciclul doctorat din cadrul Academiei de Științe Pedagogice din Moscova, susținând cu succes teza de candidat (doctor) în științe pedagogice  (1984). Este autor al unui număr considerabil de publicații în domeniul
pedagogiei, traducerii, lexicologiei, lexicografiei, didacticii limbii germane.
De-a lungul carierei profesionale, Domnul dr., conf. univ. Iurie Krivoturov a depus un efort considerabil în vederea îmbunătățirii învățământului superior prin predarea cu pasiune a cursurilor de Lingvistică germană. Atenția și grija dumnealui pentru studenții pe care îi îndruma cu dragoste şi exigenţă în timpul orelor de curs dar și în calitate de coordonator științific la tezele de an, licență și master, denotă abilităţile unui profesor de vocaţie, bucurându-se de recunoștința, respectul și admirația discipolilor.
Domnul dr., conf. univ. Iurie Krivoturov va rămâne în amintirea colegilor și cea a discipolelor ca un model de omenie, cumsecădenie, integritate,​ respect faţă de colegi, un OM luminos şi un PROFESIONIST cu literă mare. Calităţile sale deosebite, dezvoltate prin educaţie, muncă asiduă, înaltă responsabilitate, moralitate rămân a fi un exemplu.
În aceste momente de mare tristețe, exprimăm sincere condoleanţe familiei îndurerate, rudelor, prietenilor şi tuturor celor care l-au cunoscut.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Lumină lină în veșnicie…

 

Leave a Reply