Conferința Internațională Information technologies, systems and networks ITSN-2017
La ora aceasta, la Convention Centre Versailles, e în plină desfășurare Conferința Internațională Information technologies, systems and networks ITSN-2017, organizată de ULIM, în parteneriat cu Academia Militară Ștefan cel Mare a MAI, Ministerul Educației, Culturii și Științei, Ministerul Economiei și Infrastructurii, Carnegie Mellon University, USA, European Association for Security etc. La eveniment, participă profesori și specialiști din domeniul IT de la universități și instituții de profil din SUA, Marea Britanie, Belgia, România, Israel, Rusia, Bulgaria, Pakistan, Arabia Saudită, Ucraina și R. Moldova. Ei se întrunesc, azi, și mâine, miercuri, 18 octombrie.
Aceasta este o continuare a conferințelor de profil, organizate de ULIM, în anii precedenți, în prim-planul cărora s-au aflat chestiuni privind formularea unor politici în domenii extrem de actuale la nivel național și internațional, precum tehnologiile informaționale, securitatea informației, securitatea și apărarea bazate pe IT, e-guvernarea, tehnologiile informaționale în instruire, analiza semnalelor și imaginilor etc.
”Realizările ULIM, o istorie reală de succes pentru sistemul educațional”
În numele rectorului academician Andrei Galben, dl. Vladimir Chirinciuc, vicerectorul pentru relații internaționale, în discursul său inaugural, a mulțumit organizatorilor și partenerilor din R. Moldova și de peste hotare, pentru cooperare de excepție.
”În contextul suitei de conferințe internaționale, consacrate aniversării a 25-a de la fondarea ULIM, suntem încântați de faptul, că una dintre conferințele, organizate în colaborare cu numeroși parteneri din R. Moldova și de peste hotare, se referă la dezvoltarea noilor tehnologii informaționale în era digitală, importantă și pentru mediul universitar.
Cu certitudine, putem declara, că realizările ULIM reprezintă o istorie reală de succes pentru întreg sistemul educațional și cercetarea științifică din statul nostru. Rectorul ULIM urează mult succes participanților, în căutarea soluțiilor pentru dezvoltarea celor mai importante direcții ale domeniului IT”, afirmă dl. Vladimir Chirinciuc.
Un cuvânt de deschidere a evenimentului a rostit și academicianul Veaceslav Perju, șeful Institutului pentru Tehnologii Informaționale Avansate din cadrul ULIM. Conferința se desfășoară în zece sesiuni, unde sunt prezentate peste 60 de rapoarte.
Discursuri inaugurale au mai susținut dl. Mihail Bucliș, comandant al Comandamentului Forţe Terestre și locțiitor-șef al Marelui Stat Major, dl. Vitalie Tarlev, viceministru al Economiei și Infrastructurii, Igor Taranic, reprezentant al Center for European Policy Studies din Belgia, Mihail Davidov, șeful Centrului pentru Știință și Cultură din Rusia în Moldova etc.