Skip to main content
noutăți

𝑯𝒖𝒎𝒂𝒏 𝒓𝒊𝒈𝒉𝒕𝒔 𝒂𝒕 𝒕𝒉𝒆 𝒄𝒐𝒓𝒆 𝒐𝒇 𝒕𝒉𝒆 𝑼𝑵 𝑴𝒐𝒍𝒅𝒐𝒗𝒂 𝑴𝒂𝒏𝒅𝒂𝒕𝒆

La data de 07 decembrie, a avut loc a doua prelegere din seria celor 4 desfăşurate în cadrul 𝐙𝐢𝐥𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐃𝐫𝐞𝐩𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐎𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐥𝐚 𝐔𝐋𝐈𝐌. Având ca speaker pe 𝐃𝐧𝐮𝐥 𝐒𝐢𝐦𝐨𝐧 𝐒𝐏𝐑𝐈𝐍𝐆𝐄𝐓𝐓, Coordonator Rezident al Organizației Națiunilor Unite (ONU) în Moldova, tema abordată a fost “𝑯𝒖𝒎𝒂𝒏 𝒓𝒊𝒈𝒉𝒕𝒔 𝒂𝒕 𝒕𝒉𝒆 𝒄𝒐𝒓𝒆 𝒐𝒇 𝒕𝒉𝒆 𝑼𝑵 𝑴𝒐𝒍𝒅𝒐𝒗𝒂 𝑴𝒂𝒏𝒅𝒂𝒕𝒆.”

La deschiderea evenimentului, cu cuvânt de salut s-a adresat 𝐃𝐧𝐚 𝐕𝐚𝐥𝐞𝐧𝐭𝐢𝐧𝐚 𝐂𝐈𝐔𝐌𝐀𝐂𝐄𝐍𝐂𝐎, dr., conf. univ., Prorector pentru Relații Internaționale ULIM.

Fiind o prelegere interactivă, întrebările și curiozităţile participanților privind tema abordată nu au întârziat să apară. S-au discutat subiecte precum drepturile omului și modul în care acestea sunt protejate la noi în țară, reușitele cu privire la drepturile omului de la semnarea Declarației Universale a Drepturilor Omului din 1948 până în prezent. Și desigur, drept răspuns la întrebările și curiozitățile participanților, s-a vorbit despre bullying-ul în școli și cum pot fi luate măsuri, nu în ultimul rând despre pandemia Covid19 cu privire la obstacolele oamenilor și copiilor privind drepturile lor fundamentale de a învăța și a se bucura de libertate.

Seria de prelegeri dedicată drepturilor omului este organizată de Centrul de informare ONU ULIM în colaborare cu ONU Moldova. Prelegerile sunt moderate de 𝐃𝐧𝐚 𝐋𝐚𝐫𝐢𝐬𝐚 𝐏𝐀𝐓𝐋𝐈𝐒, Coordonatorul Centrului de Informare al ONU în cadrul ULIM, Director interimar DIB ULIM.

Leave a Reply