Skip to main content
Noutăți

Panelul de discuții ,,Mecanismele statale de prevenire și combatere a fenomenului corupției,,

La data de 8 decembrie, a avut loc panelul de discuții cu genericul „Mecanismele statale de prevenire și combatere a fenomenului corupției”, organizat de ELSA ULIM și administrația Facultății de Drept ULIM. Acest eveniment a avut loc în cadrul săptămânii anticorupție lansată de Centrul Naţional Anticorupţie.
Ca invitați speciali i-am avut pe Domnul Ion Pruteanu, Șeful Direcției Educație Anticorupție din cadrul CNA și Domnul Grigore Lupașcu, Inspector principal în cadrul Direcției Educație Anticorupție.
În cadrul panelului de discuție, studenții au avut posibilitatea să afle informații despre parcursul evolutiv al actualului CNA, au fost informați cu privire la cadrul normativ atât internațional, cât și național în domeniul prevenirii și combaterii fenomenului corupției.
De asemenea, studenților le-au fost prezentate și explicate detaliat care sunt direcțiile de activitate ale Centrului Național Anticorupție, dar și alte organe cu competență în domeniu.
O atenție deosebită în cadrul discuției a fost acordată avertizorilor de integritate, fixând accentul pe condițiile ce necesită a fi întrunite și rolul acestora.
Finalul panelului a fost unul interactiv, captând atenția studenților printr-un test de verificare a cunoștințelor aferente integrității.
 

Leave a Reply