Skip to main content

La data de 11 decembrie, studenții de la Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism au fost antrenați într-un focus grup inițiat de Centrul Pro Marshall din Republica Moldova, în cadrul căruia se desfășoară Proiectul „Integritate prin Responsabilitate pentru Credibilitate în MAI”, fiind parte a proiectului „Lupta cu corupția prin consolidarea integrității în RM”, implementat de PNUD Moldova, cu suportul Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei.

Studenții au avut ocazia să-și expună opiniile și convingerile despre situația în sistemul de asigurare a ordinii publice, despre factorii ce determină colaboratorii poliției să recurgă la acte de corupție. De asemenea, tinerii au venit cu măsuri imediate și pe termen lung pentru prevenirea/combaterea corupției, precum și pentru sporirea nivelului de încredere a populației în organele poliției.

Proiectul a fost conceput pentru a monitoriza  percepțiile populației și pentru a  identifica vulnerabilitățile legate de activitățile colaboratorilor MAI. Astfel, se urmărește scopul de a  promova integritatea, responsabilitatea și transparența în domeniul asigurării ordinii publice și consolidarea credibilității instituționale.

Serviciul de Presă, ULIM

Leave a Reply