Skip to main content
Noutăți

Why do we need a Convention on the Rights of the Child

Data de 𝟖 𝐝𝐞𝐜𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 a fost marcată de a treia prelegere din seria celor 4 desfăşurate în cadrul 𝐙𝐢𝐥𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐃𝐫𝐞𝐩𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐎𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐥𝐚 𝐔𝐋𝐈𝐌. Având ca speaker pe 𝐃𝐧𝐚 𝐌𝐚𝐡𝐚 𝐃𝐚𝐦𝐚𝐣, Reprezentantă de țară UNICEF în Moldova, tema abordată a fost “𝑾𝒉𝒚 𝒅𝒐 𝒘𝒆 𝒏𝒆𝒆𝒅 𝒂 𝑪𝒐𝒏𝒗𝒆𝒏𝒕𝒊𝒐𝒏 𝒐𝒏 𝒕𝒉𝒆 𝑹𝒊𝒈𝒉𝒕𝒔 𝒐𝒇 𝒕𝒉𝒆 𝑪𝒉𝒊𝒍𝒅.”
 O prelegere interactivă care a început prin discuții despre importanța Convenției cu privire la Drepturile Copilului, care este adoptată, până în prezent, de 196 de țări membre ale Națiunilor Unite, fiind cel mai important acord semnat de statele care au promis să apere drepturile copiilor. Discriminarea, stereotipurile, bullying-ul au creat ample subiecte de dezbatere iar întrebări cu privire la tema discutată nu au lipsit.
Ce am putea face? Cum am putea să-i protejăm? Ce măsuri se întreprind? Ce obiective s-au atins de la adoptarea Convenției?, au fost doar câteva dintre cele adresate la care participanţii au dorit să afle răspunsuri, și desigur, Dna Maha Damaj a ținut auditoriu permanent adresând diverse întrebări interesante cu privire la subiectele abordate provocând participanții la dezbateri, păreri și opinii.
 Un alt subiect discutat a fost importanța și impactul familiei și a societății asupra copilului și a viitorului acestuia. Nu în ultimul rând, s-a discutat despre protejarea şi ajutorul copiilor cu dizabilități – o preocupare a UNICEF pe timp de pandemie Covid19.
Seria de prelegeri dedicată drepturilor omului este organizată de Centrul de informare ONU ULIM în colaborare cu ONU Moldova. Prelegerile sunt moderate de 𝐃𝐧𝐚 𝐋𝐚𝐫𝐢𝐬𝐚 𝐏𝐀𝐓𝐋𝐈𝐒, Coordonatorul Centrului de Informare al ONU în cadrul ULIM, Director interimar DIB ULIM.

Leave a Reply