Skip to main content

În data de 29 noiembrie curent, studenții de la specialitatea Jurnalism din cadrul Facultății Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism au participat la o prelegere de educație media, intitulată: „Riscurile informării din surse nesigure în campania electorală”. Evenimentul  a fost organizat prin cooperarea Școlii de Studii Avansate în Jurnalism (ȘSAJ) cu Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), fiind moderat de Aneta Gonța  directoare a ȘSAJ.

Studenții au fost antrenați în discuții referitor la rigorile deontologice ale jurnalismului, efectele dezinformării populației și a distorsionării faptelor. De asemenea, au fost examinate atribuțiile Consiliului Audiovizual și al Consiliului  de Presă, pentru reglementarea activității instituțiilor mass-media din țară. În scopul înțelegerii mai aprofundate a fenomenelor de manipulare și de propagandă, au fost difuzate exemple mediatice din țara noastră, din perioada ultimei campanii electorale. Astfel, viitorii jurnaliști au supus analizelor gradul de transparență a instituțiilor media, acțiunile de partizanat politic și calitatea materialelor jurnalistice.

La final, Aneta Gonța i-a îndemnat pe studenți să participe în diverse proiecte media naționale și internaționale și i-a invitat într-o vizită de studiu la ȘSAJ, pentru a cunoaște cei mai buni jurnaliști și experți media din țară și de peste hotare.

De asemenea, în cadrul prelegerii a fost anunțat și faptul că CJI organizează un concurs pentru o bursă de performanță, în valoare de 1000 de Euro, orientată studenților din domeniul jurnalism. Pentru a afla detalii despre această oportunitate, accesați link-ul: http://media-azi.md/ro/stiri/oportunitate-pentru-studen%C8%9Bii-de-la-jurnalism-cji-ofer%C4%83-o-burs%C4%83-de-performan%C8%9B%C4%83

Serviciul de Presă, ULIM

Leave a Reply