Skip to main content

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău oferă oportunitatea de a efectua stagii de practică pentru studenții de la universitățile din Republica Moldova, în primăvara 2020. Programul de stagii este deschis pentru studenții care manifestă interes pentru domeniile: Management,  Economic, Politic,  Afaceri Publice,  Biroul pentru Cooperare în domeniul Apărării.

Programul stagiilor de practică va fi desfășurat în perioada 1 aprilie-31 mai 2020. În funcție de domeniul ales, durata stagiilor de practică poate varia de la patru  la opt săptămâni, ținând cont de programul cursurilor de la universități și de necesitățile Ambasadei. Astfel, stagiile de practică se pot desfășura în regim part-time sau full-time.

Termenul pentru depunerea formularelor este 22 decembrie 2019. Solicitanții sunt rugați să remită formularele în format electronic, la adresa de e-mail: Chisinauinterns@state.gov. Este necesar ca în mesaj să fie indicat ”FNSP” (Foreign National Student Intern Program), precum și poziția/domeniul pentru care aplicați.

Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina oficială a Ambasadei SUA în RM: https://md.usembassy.gov/spring-2020-internship-announcement/

Link-uri către formulare:

Attachment 3 – FNSIP Statement of Interest

Attachment 4 – Gratuitous Service Agreement

Leave a Reply