noutăți

Rectorul Andrei Galben a transmis scrisori de condoleanțe ambasadorilor Germaniei și Federației Ruse, în urma atentatelor teroriste

By 22 decembrie 2016 mai 17th, 2019 No Comments

În numele cadrelor didactice și studenților ULIM, rectorul Andrei Galben a trimis două scrisori cu mesaje de condoleanțe ambasadorilor Germaniei și Federației Ruse în R. Moldova, Excelențelor Sale – dnei Ulrike Knotz și dlui Farit Muhametşin, în legătură cu recentele atentate teroriste din Berlin și Ankara, care s-au soldat cu moartea tragică a ambasadorului rus Andrei Karlov în Turcia și o serie de victime ale masacrului dintr-o piață de Crăciun din capitala germană.

Dna Valentina Ciumacenco, directoarea Centrului Cooperare Internațională, împreună cu membrii Senatului Studențesc ULIM, s-au deplasat la ambasadele țărilor îndoliate și au transmis scrisorile de condoleanțe diplomaților acreditați în R. Moldova. În semn de solidaritate cu poporul german și cel rus, delegația ULIM a depus flori și a păstrat momente de reculegere în memoria ambasadorului rus Andrei Karlov, asasinat în Turcia și a victimelor tragediei din Piața de Crăciun din Berlin.

Comunitatea ULIM condamnă asemenea acte de violență incalificabile

Dl. Andrei Galben, rectorul ULIM, condamnă în termeni duri atacul armat de la Ankara, în urma căruia a fost asasinat ambasadorul Federației Ruse în Republica Turcia. ”În legătură cu moartea tragică a ambasadorului Andrei Karlov, exprimăm sincere condoleanțe familiei regretatului diplomat, colegilor acestuia, întregului popor rus și tuturor autorităților Federației Ruse. Împreună cu UE, ONU și cu oamenii de bună credință, condamnăm acest act criminal împotriva reprezentantului diplomatic al țării Dvs. în Turcia. Asasinarea unui ambasador nu are justificare. Ne exprimăm speranța, că atât executanții, cât și organizatorii acestui act terorist vor fi trași la răspundere”

În numele comunității academice ULIM, dl. rector Andrei Galben a transmis deplina compasiune față de familiile victimelor atacului inuman din Berlin, încrederea pentru recuperarea rapidă a persoanelor rănite și solidaritatea cu poporul german în aceste momente de grea cumpănă.

”Atentatul terorist din Berlin este o lovitură puternică nu doar asupra locuitorilor acestei importante capitale, ci și a întregii Europe și a valorilor noastre comune creștine. În aceste momente de durere cumplită pentru Germania, Senatul ULIM împărtășește tristețea poporului acestei țări și exprimă simpatie pentru toți prietenii germani, în legătură cu pierderea tragică a atâtor vieți omenești.  Germania și cetățenii săi au și vor avea întotdeauna un loc special în inimile noastre și în ULIM”, se arată în mesajul de condoleanțe al  academicianului Andrei Galben.

Condoleanţe Ambasada Germaniei 

Соболезнования России

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM