Skip to main content

La 13 noiembrie curent, studenții ULIM au participat la sesiunea de informare referitor la prezentarea ofertei academice a burselor de studii postuniversitare din cadrul Colegiului Europei, disponibile pentru tinerii din RM.

Prezentarea informațiilor a fost realizată de către dr. Barbara Bobrowicz, director al Departamentului Inovare și Dezvoltare din cadrul Colegiului Europei (campusul Natolin, Polonia) și de Natalia Maximciuc, reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al RM. Studenții au avut ocazia să afle detalii privind programele de studii disponibile în domeniile: politic, juridic, economic și procesul de integrare europeană; criteriile de eligibilitate și metodologia de selecție a candidaților. De asemenea, a fost reliefat și faptul că printre absolvenții programelor de studii postuniversitare din cadrul Colegiului Europei sunt și notorietăți din țara noastră, care și-au construit o carieră de succes și dețin funcții-cheie în instituțiile de stat și în cele non-guvernamentale.

Studenții au fost încurajați să acceseze pagina web colegiului: www.coleurope.eu, unde sunt disponibile toate informațiile necesare.  Potențialii candidați pot aplica dosarul în regim online până la data de 15 ianuarie 2020.

Colegiul Europei este o universitate privată, inaugurată în 1949 la Bruges (Belgia) şi în 1992 – la Natolin (Varşovia, Polonia), fiind considerată cea mai veche şi mai prestigioasă instituţie pentru studii postuniversitare din UE, menită să pregătească studenţi masteranzi pentru serviciul public, antrenat în realizarea proceselor de integrare şi studii europene.

Serviciul de Presă, ULIM

Leave a Reply