Skip to main content
DIB ULIMEvenimenteNoutăți

Tinerii ambasadori europeni în vizită la ULIM

În data de 13 februarie curent, la Departamentul Informaţional Biblioteconomic ULIM s-au aflat în vizită Tinerii ambasadori europeni, în scopul promovării oportunităților adresate tinerilor, și a tuturor beneficiilor UE oferite intru dezvoltarea competențelor și cunoștințelor privind funcționarea Uniunii Europene.
Cu un cuvânt de salut a deschis evenimentul Dna Valentina Ciumacenco, dr. conf. univ., Prorector pentru Relații Internaționale ULIM, urmat de Dna Larisa Patlis, Coordonatorul Centrului de Informare al UE în cadrul ULIM.
Moderat de Daniela Popușoi, Tânără Ambasadoare Europeană, stud. an. III, Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism, ULIM, evenimentul a luat amploare prin mesaje din partea Tinerilor Amabasadori Europeni din Republica Moldova și țările Uniunei Europene (Italia, Franța, Spania și Letonia), un concurs cu premii și mutle discuții interactive.
Sub egida sloganului „Mai multă UE în Moldova”, în decursul anului 2023, declarat de Uniunea Europeană drept anul European al Competențelor, Tinerii Ambasadori Europeni (TAE) vor organiza o serie de activități pentru și cu tinerii din Republica Moldova. Prin aceste activități, TAE urmărește să dea startul Anului European al Competențelor în Moldova, afirmând importanța UE ca partener strategic și sprijinul său pentru generațiile viitoare.
Ne bucurăm că Centrul de Informare al UE în cadrul ULIM găzduiește astfel de evenimente frumoase și utile pentru tineri, deschizându-le noi uși spre un viitor prosper.

Leave a Reply