Skip to main content
DIB ULIMNoutăți

Ziua Națională a Lecturii, 14 februarie 2023

Ziua Națională a Lecturii a fost celebrată marți, 14 februarie 2023, la Departamentul Informaţional Biblioteconomic ULIM printr-un Recital de Poezii in memoriam Grigore Vieru.
Evenimentul a debutat cu o interpretare emoționantă a cântecului ”Răsai” pe acorduri de chitară, urmată de o scenetă în versuri după poezia”Vreau să te văd”. Nu au lipsit și recitaluri de îndrăgite creații susținute de studenții de la mai multe facultăți și elevii de la Colegiul ULIM.
Departamentul Studenți Străini a venit cu o surpriză – un recital frumos din partea studenților din Israel și Turcia. Operele îndrăgite a lui Grigore Vieru au răsunat în mai multe limbi și au demonstrat dragostea pentru creația marelui poet. Emoții deosebite a provocat poezia ”Mamă, tu eşti…”, recitată în limba ucraineană.
La final publicul a avut parte de un recital extraordinar de poezie “Moartea lui Vieru” de Nicolae Dabija, în interpretarea Dnei Natalia Bodiul, profesoara de limbă și literatură română, Colegiul ULIM.
Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Facultatea de Litere ULIM / Faculty of Letters și a fost moderat de studenții Dinu Covali și Ana Postolachi.

Leave a Reply