Skip to main content

Universitatea Liberă Internațională din Moldova (ULIM) a fost inclusă, în premieră, în prestigiosul clasament internaţional THE World University Rankings: Impact Rankings 2021.  

The Times Higher Education University Impact Rankings este singurul clasament global de performanță, care evaluează universitățile în baza celor 17 Obiective pentru Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite (United Nations Sustainable Development Goals – SDG).

ULIM apare în două dintre cele 17 obiective pe care le are clasamentul, mai exact, obiectivul 4 și obiectivul 17: Educație de calitate (Quality Education) și Parteneriate pentru Obiective (Partnerships for the Goals). Acestea au fost atribuite ULIM pentru implementarea unui învățământ de calitate, o bună administrare și dezvoltarea parteneriatelor. Astfel,  ULIM fiind clasată pe segmentul locurilor 600-801 pentru SDG 4- Educației de calitate și respectiv, locul 1001+ pentru SDG17 – Parteneriate pentru obiective.

Rezultatele ULIM în clasament pot fi văzute AICI https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/free-international-university-moldova-ulim

În top sunt incluse 1117 de universități din 94 de țări ale lumii. În fruntea clasamentului se clasează Universitatea Manchester din Marea Britanie, iar trei universități australiene completează locurile 2-4: Universitatea din Sydney, RMIT University și La Trobe University.

În același timp, Rusia este cea mai reprezentată națiune din clasament. Această țară are 75 de instituții incluse în clasament, urmată de Japonia cu 73 de instituții. Republica Moldova fiind reprezentată doar de două instituții.

Rezultatele oficiale ale clasamentului THE  pentru 2021 pot fi accesate AICI https://www.timeshighereducation.com/impactrankings#!/page/0/length/25/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/undefined

Clasamentele de impact ale învățământului superior Times (The Times Higher Education Impact Rankings) sunt unicele tabele de performanță la nivel mondial, care evaluează universitățile din întreagă lume în conformitate cu cele 17 Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU (ODD): de la eradicarea sărăciei, promovarea sănătății și a bunăstării, până la asigurarea egalității de gen și luarea de măsuri asupra schimbărilor climatice. Prin participarea la acest clasament internațional, universitățile demonstrează rolul important pe care îl joacă în promovarea unui viitor mai bun și durabil.
          Este un clasament mondial realizat de publicaţia britanică Times Higher Education care se află la a treia ediție și folosește indicatori calibrați pentru a oferi comparații cuprinzătoare și echilibrate în patru domenii largi: cercetare, administrare, informare și predare. Metodologia a fost dezvoltată împreună cu Vertigo Ventures și Elsevier (a se vedea aici :  https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/impact-rankings-2021-methodology).

În context, amintim că la 24 ianuarie 2020, Universitatea Liberă Internațională din Moldova a devenit membră a inițiativei Națiunilor Unite „Academic Impact” (UNAI), regăsindu-se alături de alte 1300 instituții academice și centre de cercetare de prestigiu din peste 130 de țări (mai multe detalii aici: http://cci.ulim.md/unai). Ca rezultat a acestei afilieri, ULIM a fost invitată să participe la clasamentul THE World University Rankings: Impact Rankings 2021.

Leave a Reply