Skip to main content

În data de 10 mai, curent, la ULIM s-a aflat în vizită Excelența Sa Sándor Szabó, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei în Republica Moldova, care a avut o întâlnire cu reprezentanții conducerii ULIM și cu studenții de la Facultatea Drept, Facultatea Științe Economice și Facultatea Informatică, Inginerie și Design.

În cadrul întâlnirii, doamna Valentina Ciumacenco, conf. univ. dr., Prorector Relații Internaționale și Dr. Laura Sájter, profesoară nativă de limba maghiară în cadrul ULIM, au salutat persoanele prezente la eveniment și au prezentat înaltului oaspete activitatea și progresele înregistrate de comunitatea academică ULIM, în cadrul colaborării bilaterale în domeniul academic, educațional și cultural. Asemenea domnul Sándor Szabó a mulțumit conducerii ULIM pentru invitație și pentru organizarea unei asemenea întâlniri. Ulterior, în cadrul evenimentului, moderat de Dr. Laura Sájter, a avut loc și o activitatea culturală planificată de oaspeții nativi din Ungaria. Studenții au avut ocazia să vizioneze și să învețe dansul popular Ungar – CSARDAS, alături de formația de dans din Budapesta. Datorită unei asemenea interacțiuni publicul a aflat mai multe despre Ungaria, țară ce reprezintă un bun exemplu pentru Republica Moldova, în ce privește procesul continuu de modernizare.

Amintim, evenimentul de astăzi a marcat deschiderea zilelor de dans popular Ungar în cadrul ULIM. Invităm toți doritorii în data de 11 și 12 mai, ora 15.00 – 17.00, în MEDIATECA, et. 4,  pentru a învăța dansul nativ Ungar alături de invitații noștri din Budapesta.

Leave a Reply