Skip to main content
Noutăți

Webinar francofon „ Masters 2 d’universités belges et françaises ”, prezentat de directorul Institutul Specializat al Francofoniei pentru Administrație și Management (ESFAM) din Sofia, Nicolas MAÏNETTI

La 23 noiembrie, Centrul de Reușită Universitară (CRU) ULIM și Facultatea de Litere ULIM au organizat webinarul francofon de informare „Masters 2 d’universités belges et françaises”, prezentat de directorul Institutului Specializat al Francofoniei pentru Administrație și Management (ESFAM) din Sofia, Nicolas MAÏNETTI.
Manifestarea anunțată și desfășurată pe aplicația Google Meet a întrunit studenți și profesori din trei universități francofone: Centrul de Reușită Universitară al Universității Libere Internaționale din Moldova, reprezentat de decana Facultății de Litere ULIM și studenți de la Facultatea de Litere ULIM, Centrul de Reușită Universitară al Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, reprezentat de lector universitar Anastasia Sava și studenți de la Facultatea de Limbi și literaturi străine a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău și Centrul de Reușită Universitară al Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, reprezentat de lector universitar Lucia Bălănici și studenți de la Facultatea de Litere a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți.
În calitate de gazdă, decana Facultății de Litere ULIM, conf.univ.dr. Carolina Dodu-Savca a salutat oaspeții și invitații, l-a prezentat pe directorul Institutul Specializat al Francofoniei pentru Administrație și Management (ESFAM) din Sofia, Nicolas MAÏNETTI și a moderat evenimentul. Domnul MAÏNETTI le-a vorbit studenților despre bursele ESFAM, criteriile de eligibilitate, condițiile de participare și perioadele de depunere a dosarelor. În runda de întrebări și răspunsuri au fost menționate aspecte logistice și au fost invocate sfaturi practice pentru viitorii candidați la burse.
Institutul Specializat al Francofoniei pentru Administrație și Management (ESFAM) din Sofia (Bulgaria) este un institut al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF) care a fost creat în 1994. Misiunea ESFAM este de a forma în limba franceză specialiști de înalt nivel în gestiunea administrațiilor și a întreprinderilor în vederea dezvoltării țărilor din Europa centrală și orientală. Bursele sunt oferite de Guvernul bulgar și alte organizații internaționale.
Informații suplimentare: www.esfam.auf.org
Établissement Spécialisé de la Francophonie pour l’Administration et le Management
1, rue Léopold Sédar Senghor 1618 Sofia Bulgarie
Tél : +359 2 955 95 71
 

Leave a Reply