Skip to main content
Facultatea Științe Sociale și ale Educației

Workshop “Dependenţa de droguri şi HIV/SIDA – probleme sociale cu care se confruntă Moldova”

Studenţii anului III specialitatea Asistenţa Socială, Facultatea Psihologie şi Asistenţă Socială analizează şi discută cu multă implicare problemele sociale cu care se confruntă Republica Moldova.

Dependenţa de preparate chimice, HIV/SIDA sunt probleme majore, care necesită implicarea întregii societăţi, dar şi a  profesioniştilor în domeniul psiho-social.

Pentru identificare unor posibile soluţii a fost organizat un workshop cu participarea actorilor sociali care dezvoltă şi menţin servicii sociale pentru anumite categorii de populaţie.

Organizaţia neguvernamentală „Viaţa Nouă” este unul din cei mai activi actori care prestează servicii de asistenţă psiho-socială persoanelor dependente de droguri, HIV/SIDA . Prezentarea oferită de Climenco Maxim şi Căldare Eduard (colaboratori „Viaţa Nouă” ) a fost foarte interesantă şi a generat dezbateri încinse între participanţii la workshop. Activităţile desfăşurate de această organizaţie sunt inedite şi strict necesare pentru categoria de popilaţie care se confrută cu dependenţa sau HIV/SIDA. Studenţii au confirmat prin comunicările prezentate, dar şi prin întrebările oferite, interesul vădit de problematica discutată.

 

La activtate au participat şi studenţii anilor I –II AS, studenţii anului I specialitatea Psihologie, lectori ai Facultăţii.