Skip to main content
În data de 15 mai, în incinta restaurantului Capitoles Park, a avut loc un eveniment special dedicat celebrării Zilei Europei, sub genericul inspirat „Europa ești tu”. Această inițiativă a fost un moment de importanță majoră în contextul consolidării relațiilor și dialogului intercultural între Republica Moldova și Uniunea Europeană.
La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău, alături de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și prim-ministrul, Dorin Recean. Această participare la înalt nivel demonstrează importanța pe care o acordă autoritățile Republicii Moldova consolidării relațiilor cu Uniunea Europeană și angajamentul lor ferm față de valorile europene.
Organizarea recepției a fost posibilă datorită eforturilor și dedicării unui număr de voluntari implicați, printre care s-au remarcat Daniela Țurcan, studentă în anul al II-lea la Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism, și Samanati Colina, studentă în anul I la Facultatea Limbi Străine. Contribuția lor activă a fost esențială pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului și pentru crearea unei atmosfere prietenoase și primitoare.
În cadrul recepției, au avut loc discuții și schimburi de opinii pe diverse teme de interes comun între participanți, subliniind importanța colaborării între Republica Moldova și Uniunea Europeană în domenii precum economia, educația, cultura și mediul înconjurător.
Evenimentul „Europa ești tu” a reprezentat astfel un pas important în direcția consolidării relațiilor dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană și în promovarea valorilor europene în societatea moldovenească.

Leave a Reply