Skip to main content
Un grup de cadre didactice de la diverse facultăți ULIM – Facultatea Drept ULIM (Alexandru Bostan), Facultatea Științe Economice ULIM (Viorica Speianu), Facultatea Informatică, Inginerie și Design la ULIM (Ecaterina Gamurar) și Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism (Ludmila Coadă, Margarita Răducan) – se află, în perioada 13-17 mai 2024, în mobilitate academică la CPIFP Los Enlaces din Zaragoza, Spania.
Deplasarea, în scop de formare, este organizată prin intermediul programulului Erasmus + al Uniunii Europene, în baza parteneriatului inter-instituțional dintre ULIM – CPIFP Los Enlaces, funcțional cu începere din anul 2022.
Pe parcursul săptămânii de formare, profesorii ulim-iști s-au întâlnit cu cadre didactice de la CPIFP Los Enlances, au vizitat aulele/ laboratoarele instituției, au discutat subiecte de interes comun legate de procesul de învățământ, tendințele actuale din sistemul educațional european și spaniol, specificul învățământului dual – fiind împărtășite propriile experiențe și exemple de bunele practici din ambele instituții de învățământ. Totodată, a fost efectuată o vizită de lucru la televizunea publică Aragon TV – una dintre companiile-partenere ale CPIFP Los Enlances.
Cooperarea inter-instituțională dintre ULIM și CPIFP Los Enlances, cât și cea inter-personală/ profesională dintre cadrele didactice va avea continuitate și se va materializa în noi acțiuni și activități conexe procesului educațional.

Leave a Reply