Skip to main content
Colegiul ULIMEvenimenteNoutățiVizite instituționale

Colegiul ULIM în vizită la Ministerul Justiției al Republicii Moldova

Elevii de la Specialitatea Jurisprudență, Colegiul ULIM, au avut ocazia de a participa la o vizită de studiu deosebită la Ministerul Justiției al Republicii Moldova în data de 24 aprilie. Ministerul Justiției este una dintre instituțiile fundamentale ale statului, responsabilă pentru asigurarea respectării și implementării legii, precum și pentru promovarea valorilor juridice și a statului de drept în Republica Moldova.

Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, împreună cu secretarii de stat Stanislav Copețchi și Ruslan Lungu, au fost gazdele acestei vizite de studiu și au oferit elevilor o privire de ansamblu asupra activităților și responsabilităților Ministerului Justiției. Tinerii au avut ocazia să pună întrebări și să afle mai multe despre procesul de creație legislativă din Republica Moldova, despre programele probaționale și despre eficiența acestora în contextul societății moldovenești.

De asemenea, elevii au fost încurajați să exploreze oportunitățile de angajare, stagiere și voluntariat în cadrul Ministerului Justiției, precum și să-și construiască o carieră în domeniul dreptului. Ministra Veronica Mihailov-Moraru a subliniat importanța unei educații solide în domeniul juridic și a încurajat tinerii să-și continue studiile și să-și dezvolte abilitățile în acest sens.

Vizita de studiu la Ministerul Justiției a fost una extrem de benefică și inspirațională pentru elevii de la Specialitatea Jurisprudență, oferindu-le oportunitatea de a înțelege mai bine sistemul juridic al Republicii Moldova și de a se familiariza cu perspectivele de carieră în acest domeniu.

Leave a Reply