Skip to main content
Colegiul ULIMEvenimenteNoutăți

Colegiul ULIM la un eveniment cultural în cadrul „Zilei Naționale a Lecturii”

În data de 14 februarie 2024, studenții din grupele Marketing-232 și Turism-226, Colegiul ULIM, au avut oportunitatea unică de a participa la un eveniment cultural de excepție în cadrul „Zilei Naționale a Lecturii”. Prezența la acest eveniment deosebit a fost posibilă datorită colaborării dintre profesoara de Limba și Literatura Română, Violeta Popa, și mentorul grupei M-232, Rotari Constantin.
Sub genericul „Un Om care scrie”, evenimentul a fost condus de celebrul scriitor Mircea Cărtărescu și moderat de Emilian Galaicu-Păun, oferind studenților ocazia de a intra în dialog cu unul dintre cei mai importanți autori contemporani. Întâlnirea a inclus sesiuni interactive de întrebări și răspunsuri, oferind studenților șansa de a discuta direct cu scriitorul și de a afla mai multe despre creația sa literară. Pe lângă dialogul interactiv, studenții au avut privilegiul de a primi autografe pe cărțile preferate ale autorului, creând astfel amintiri de neuitat și legături mai strânse cu lumea literară.
Mircea Cărtărescu, poet, prozator, eseist și traducător de renume internațional, a fost premiat de Academia Română, Uniunea Scriitorilor din România și din Republica Moldova. Cărțile sale au fost traduse în numeroase limbi străine, consolidându-și prestigiul și recunoașterea pe plan internațional.

Leave a Reply