Skip to main content
EvenimenteNoutățiVizite instituționale

Conferința de totalizare a proiectului interuniversitar comun de cercetare comparativă „Civil Liberties in the U.S and in Europe: A Comparison of Cases decided by the SCOTUS and the ECtHR”

În data de 30 Noiembrie, la America House Chisinau a avut loc conferința de totalizare a proiectului interuniversitar comun de cercetare comparativă „Civil Liberties in the U.S and in Europe: A Comparison of Cases decided by the SCOTUS and the ECtHR”, care a marcat încheierea Lunii Tineretului la ULIM – Universitatea Liberă Internaţională din Moldova într-un mod desăvărșitor.
Între 3 Octombrie și 30 Noiembrie curent, studenții specialităților Relații Internaționale, Jurnalism și procese mediatice, Facultatea de Limbi străine, Relații Internaționale și Jurnalism ULIM au avut oportunitatea de a lucra împreună în grupe cu studenții de la Universitatea de Florida de Sud (USFSP) și Universitatea de Stat din Moldova (USM) pentru a compara deciziile Curții Europene a Drepturilor Omului și ale Curții Supreme a SUA, sporindu-și cunoștințele și dezvoltând competențe de cetățenie globală, cum ar fi îmbunătățirea abilităților de comunicare interculturală.
Pentru completarea cu succes a cursului și participarea în cadrul proiectului, studenții au primit certificate și credite. Acest proiect le-au oferit studenților o experiență de neuitat și cunoștințe ample despre drepturile omului.
Coordonatorii proiectului Dr. Judithanne S. McLauchlan (USFSP), Larisa Patlis (ULIM) și Lia Butucel (USM), încurajează studenții să continue să se implice activ, contribuind astfel la dezvoltarea lor personală și la consolidarea cunoștințelor lor.

Leave a Reply