Skip to main content
EvenimenteFacultatea DreptManifestări științificeNoutăți

Conferința studențească de totalizare, ediția a 9-a, cu tematica „Contravenția — instituție fundamentală a dreptului contravențional”

În data de 23 noiembrie, studenții anului IV, Facultatea Drept ULIM, la îndemnul domnului Bostan Alexandru, lect. univ., au organizat conferința studențească de totalizare, ediția a 9-a, cu tematica „Contravenția — instituție fundamentală a dreptului contravențional”.
Agenda evenimentului a inclus prezentări susținute de studenți și paneluri de discuții, pe teme diverse, precum delimitarea răspunderii contravenționalele de cea penală, executarea sancțiunilor contravenționale, procesul contravențional, dar și analiza juridică a unor fapte contravenționale, cum ar fi: ,,Diferența dintre contravenție și infracțiune”, ,,Calomnia”, ,,Instigare la discriminare”, ,,Injuria”, ,,Răspunderea contravențională a persoanei fizice”, etc.
Conferința studențească, anual adună studenții pentru a discuta și dezvolta perspective inovatoare asupra contravenției în societatea contemporană. Participanții au avut oportunitatea de a explora diverse aspecte ale contravenției, dezbătând schimbările legislative, impactul social și modalități eficiente de gestionare a fenomenului contravențional!

Leave a Reply