Skip to main content

La 28 octombrie curent, reprezentanții ULIM în persoana conf. univ. dr. Valentina Ciumacenco, prorector pentru Relații Internaționale, Ludmila Zmuncila, director al Oficiului Suport Academic și conf. univ. Ludmila Coadă au avut o întrevedere cu Andrew Berdy, prim-secretar al Ambasadei SUA și cu Natalia Gavriliuc, asistent secția Resurse Umane din  cadrul Ambasadei. Planificarea și organizarea unor stagii de practică pentru studenții ULIM în cadrul departamentelor Ambasadei SUA a constituit subiectul principal al discuțiilor. În acest context, au fost expuse aspecte generale privind stagiile de practică pe care le desfășoară studenții ULIM, fiind definite particularitățile organizării și enunțat  sistemul de evaluare a activității în cadrul internship-ului.

Reprezentanții Ambasadei SUA au declarat că prin lansarea programelor de internship, studenții recrutați vor profita de un pachet   de beneficii, precum: dobândirea cunoștințelor practice, perspectiva unui început de carieră, realizarea unor sarcini de muncă reale, participarea la proiecte internaționale etc.

În cadrul întrunirii, Valentina Ciumacenco a apreciat relațiile excelente de cooperare în domeniul educației cu Ambasada SUA și a exprimat disponibilitate pentru extinderea acestora și consolidarea unor proiecte comune reciproc avantajoase.

Pentru a fi la curent cu noutățile legate de organizarea stagiilor de practică menționate anterior, urmăriți platformele online ale Ambasadei SUA și ULIM.

Serviciul de Presă, ULIM

Leave a Reply