Skip to main content
Noutăți

Mesajul de felicitare al dlui Dan Ilie Morega, Prorector ULIM pentru Europa și România

PRIETENE și PRIETENI DRAGI de PRETUTINDENI,

Îmi face deosebita plăcere să vă amintesc faptul că în această perioadă a anului se împlinesc 28 de ani de la înființarea Universității Libere Internaționale din Moldova și 20 de ani de colaborare, prin asociere, a ULIM cu Fundația “Tudor Vladimirescu”.

Contractul de asociere între cele doua instituții a funcționat și funcționează în baza Legii 39/1999, modificată și completată prin Legea nr.291/2010, eu fiind inițiator, ca parlamentar, în Parlamentul României.

Prin cele două legi se recunosc toate diplomele de studii între cele două state, aprobând-se, de altfel, acordurile dintre cele doua guverne: al României și al Republicii Moldova.

Contractul de asociere între Fundația “Tudor Vladimirescu”, cu sediul principal în Padeș și sediul secundar în Târgu Jiu, jud Gorj, România, reprezentată legal prin prof. univ. dr. Dan Ilie Morega -în calitate de președinte- și ULIM, cu sediul în Chișinău, Republica Moldova -reprezentată legal prin academician Andrei Galben- a fost aprobat de Ministerul Educației Naționale din România în data de 25 August 2000, și Ministerul Educației și Științei din Republica Moldova.

În cadrul acestui contract de asociere, care a intrat în vigoare cu data de 1 Octombrie 2000, s-a înființat Centrul de Consultanță, Orientare și Selecție la ULIM (licența, masterat, doctorat), examenele susținându-se în baza programelor de învățământ comune România-Republica Moldova la ULIM Chișinău.

Atât eu, cât și academicianul Andrei Galben, fondator al ULIM, am dat dovadă de responsabilitate maximă în realizarea obiectivelor comune în contextul legislației celor două state, neavând niciun incident în recunoașterea diplomelor în această perioadă de 20 de ani, finalizându-și studiile peste 8.000 de absolvenți din România.

ULIM este o universitate de prestigiu, cea mai importantă universitate din Republica Moldova, membră a Asociației Universităților Europene și a Asociației Universităților Internaționale.

Din nefericire, inima bunului meu prieten și frate, MARE OM DE ȘTIINȚĂ în domeniul istoriei civilizațiilor lumii și MARE UNIONIST, a încetat să bată pe 16 Decembrie 2017, acasă, după ce venise de la televiziune, unde primise de la primul ministru al Republicii Moldova diploma pentru ocuparea locului întâi pentru rezultate deosebite în domeniul educației și științei.

Pierderea bunului meu prieten și frate a reprezentat o grea încercare pentru educația din Republica Moldova și România.

Trecând cu greu peste aceste momente, Universitatea a mers mai departe, funcția de rector fiind preluată de fiul lui Andrei Galben, conferențiar universitar doctor Ilian Galben.

Acesta, împreună cu o echipă tânără de conferențiari și profesori universitari, dovedind respect și recunoștință față de fondatorul ULIM, au consolidat și dezvoltat în continuare universitatea și relațiile Româno-Moldave.

Nu pot să uit niciodată ceea ce îmi spunea bunul meu prieten Andrei: “Eu am 3 copii: un fiu, o fiică iar al treilea este ULIM”.

Dumnezeu să îl odihnească acolo, în Ceruri, unde este și să aibă grijă de sufletul lui bun și blând!

Voi fi în continuare alături de tânăra echipă cu întreaga mea capacitate profesională și managerială și le urez din toată ființa sănătate, mult noroc în viață, iar obiectivul lor primordial să fie ULIM pe noi trepte ale educației și ale științei.

LA MULTI ANI ULIM !
LA MULTI ANI DRAGELE MELE PRIETENE ȘI PRIETENI!

Vă îmbrățișez cu mult drag,
Al vostru prieten, DAN

Președintele Fundației “Tudor Vladimirescu”,
Prorector ULIM pentru Europa și România,
Profesor universitar, doctor habilitat.

buy visio professional 2016

Leave a Reply