Skip to main content

Cu ocazia fericită a Zilei Naționale a României, Rectorul ULIM, Ilian GALBEN, dr., conf.univ., a transmis o scrisoare de felicitare, din numele Senatului, Ambasadorului României în Republica Moldova, E.S. Daniel IONIȚĂ, prin care aduce cordiale felicitări poporului român, însoțite de urări de sănătate, fericire și prosperitate și exprimă înalte aprecieri Domniei Sale, în special, și echipei Ambasadei, pentru eforturile depuse în mod consistent de-a lungul anilor în vederea creării de spații educaționale, culturale, politice și economice comune.

„Marea Unire din 1918 este unul dintre cele mai sublime evenimente din istoria noastră – istoria poporului român. Este evenimentul care constituie fapta colectivă a națiunii române, prin care s-a realizat aspirația de unitate și identitate statală, marcând bilanțul luptei seculare dusă în numele întregirii. Ținem în această zi să revocăm din memorie fapta fruntașilor neamului, care prin înțelepciune politică și putere de spirit au călăuzit poporul spre scopul mult râvnit, totodată asigurându-vă în dorința și orientarea noastră spre valorificarea și perpetuarea patrimoniului cultural și istoric în cadrul educației universitare pe care o realizăm, în așa fel, ca să se amplifice iubirea de neam și conștiința de unitate”, se arată în scrisoarea de felicitare.

Cu acest prilej, rectorul ULIM a subliniat între altele: „Ne exprimăm convingerea că dinamica pozitivă a raporturilor bilaterale, bazate pe atașamentul nostru comun față de idealurile libertății și democrației, ne vor ancora ferm în sistemul de valori europene și vor facilita parcursul european al Republicii Moldova”.

buy windows 10 enterprise

Leave a Reply