Skip to main content
EvenimenteNoutățiPersonalități din domeniul de profil

Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi în vizită la ULIM

 În data de 5 aprilie, Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, a susținut o lecție publică la ULIM – Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, dedicată studenților de la Facultatea Drept ULIM și elevilor de la Colegiul ULIM. Domnul Popșoi a abordat prioritățile politicii externe ale Republicii Moldova în cadrul acestei întâlniri.
 Evenimentul a inclus și o întâlnire oficială între Ministrul Popșoi și Rectorul ULIM, conf. univ. dr. Ilian Galben. Lecția publică a fost deschisă cu un cuvânt de salut și mulțumire din partea prof. univ. dr. hab. Elena Prus, Prorector Cercetare Științifică și Studii Doctorale ULIM, pentru oportunitatea oferită studenților #ULIM de a se întâlni cu distinsul oaspete.
 Ministrul a discutat cu studenții provocările și oportunitățile cu care se confruntă Republica Moldova în domeniul relațiilor externe, evidențiind rolul crucial al diplomației moldovenești în consolidarea relațiilor bilaterale și promovarea intereselor țării pe plan internațional.
 De asemenea, a fost abordat subiectul referendumului privind aderarea la Uniunea Europeană. Ministrul a subliniat importanța acestui pas pentru reconfirmarea voinței poporului și asigurarea unei perspective pe termen lung pentru pace, bunăstare, lege și salarii în Republica Moldova, conform standardelor europene.
 La finalul evenimentului, Ministrul a oferit o donație de carte pentru Departamentul Informaţional Biblioteconomic ULIM – „EUROPEANIZATION VERSUS DEMOCRATIZATION IN GEORGIA, MOLDOVA, AND UKRAINE”, aceasta reprezentând teza de doctorat a domnului Mihai Popșoi! De asemenea, studenții au avut oportunitatea să adreseze întrebări domnului Ministru.
 Ministrul Popșoi a exprimat satisfacția sa în legătură cu interesul manifestat de tineri în privința transformării europene a Republicii Moldova și disponibilitatea acestora de a contribui la dezvoltarea țării lor.
 Această întâlnire a reprezentat un moment semnificativ pentru dialogul între oficialități și tineretul academic, subliniind importanța educației și implicării acestuia în procesele de transformare și dezvoltare a țării.

Leave a Reply