Skip to main content
EvenimenteFacultatea Științe Sociale și ale EducațieiNoutăți

ULIM la cursul de formare în sănătate mintală – MENSANA în colaborare cu organizația World Vision

În perioada 1-5 aprilie 2024, asistentul universitar Simion Simion-Dănuț, Facultatea de Științe Sociale și ale Educației – ULIM, a participat cu succes la un curs de formare în sănătate mintală organizat de MENSANA în colaborare cu organizația World Vision.

Acest program de instruire în sănătate mintală, realizat de Organizația Mondială pentru Sănătate, este dedicat adulților care se confruntă cu diverse probleme psihologice. Programul PM+ (Managementul Problemelor Plus) este conceput ca un curs scurt, bazat pe maximum 5 intervenții, împreună cu două ședințe suplimentare: una de preevaluare și alta de postevaluare. Acesta este destinat inclusiv celor care au experimentat anxietate, depresie, stres și/sau au trecut prin diverse traume. Programul PM+ se concentrează pe rezolvarea problemelor practice și dezvoltarea abilităților care să ajute participanții să-și gestioneze independent propriile lor probleme ulterior.

Proiectul „Suport pentru Reforma Serviciilor de Sănătate Mintală în Republica Moldova” (MENSANA) este implementat în baza Memorandumului de înțelegere, semnat între Ministerul Sănătății Republicii Moldova și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare. Scopul acestui proiect este implementarea unui model comunitar de servicii de sănătate mintală, cu accentul pus pe serviciile comunitare față de cele spitalicești, și plasarea îngrijirilor de bază în Centrele Comunitare de Sănătate Mintală.

Participarea asistentului universitar Simion Simion-Dănuț la acest curs de formare este un pas important în direcția îmbunătățirii capacităților de intervenție și sprijinire a sănătății mintale în Republica Moldova. ULIM, prin implicarea sa în astfel de inițiative, demonstrează angajamentul său pentru promovarea sănătății mintale și îmbunătățirea calității vieții comunităților locale.

 

Leave a Reply