Skip to main content
Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism

ULIM –Membru al Rețelei Universităților Est-Europene !

Universitatea Liberă Internațională din Moldova a devenit membru al nou-createi Rețele a Universităților Est-europene. Rețeaua Universităților Est-europene a fost înființată la inițiativa Universității Catolice Ioan Paul II din Lublin (Polonia).

Ceremonia de semnare a acordului privind fondarea și cooperarea multilaterală în cadrul Rețelei Universităților Est-europene a avut loc la 7 decembrie 2014, la Lublin, ULIM-ul fiind reprezentat de dr. Ludmila Coadă. La eveniment au participat reprezentanți ai 12 universități din mai multe state din estul Europei: Belarus (Baranovichi State University), Georgia (Sulkhan-Saba Orbeliani Teaching University), Republica Moldova (ULIM) și 8 universități din Ucraina (Ivan Franko State Pedagogical University in Drohobych; Khmelnytskyi National University; Lesya Ukrainka Eastern European National University; Zhytomyr Ivan Franko State University etc.). Rețeaua Universităților Est-europene este o organizație deschisă, la care pot adera și alte instituții de învățământ superior din regiune. Interesul de a deveni membre ale nou-fondatei Rețele a Universităților Est-europene l-au manifestat deja câteva universități din România, Republica Moldova (Academia de Administrare Publică), care vor se vor afilia organizației în viitorul apropiat.

Rețeaua Universităților Est-europene își propune inițierea și consolidarea cooperării multilaterale în diverse domenii. Printre posibilele arii de activitate comună sunt prevăzute: cooperarea științifică; programe de studii comune (Joint Programs); aplicarea pentru granturi/fonduri europene; schimbul de studenți; organizarea școlilor de vară; evenimente culturale și sportive etc.