Skip to main content
EvenimenteFacultatea Științe EconomiceNoutățiPersonalități din domeniul de profil

Workshop despre management, marketing și logistică în sectorul horticol al RM – dl Iurie Fală

În data de 23 martie 2024, studenții de la ciclul II – Masterat de la Facultatea de Științe Economice au avut privilegiul de a participa la un workshop deosebit de instructiv și interactiv. Evenimentul, organizat în colaborare cu dl Iurie Fală, doctor în științe economice și directorul executiv al Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe – Moldova Fruct, a fost axat pe problemele de management, marketing și logistică în sectorul horticol al Republicii Moldova.

Alături de Decanul facultății, Balan Igor, dr., conf. univ., și șeful de catedră, Iachim Alexandru, dr., conf. univ., studenții au avut ocazia să învețe și să dezbată aspecte cheie legate de procesul de producție, procesare și export al fructelor din Moldova. Workshop-ul a abordat probleme importante legate de investiții, subvenționare și finanțare în acest domeniu, oferind participanților o înțelegere mai profundă a provocărilor și oportunităților din sectorul horticol.

Un aspect distinct al workshop-ului a fost prezentarea instrumentelor și serviciilor oferite de către Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe – Moldova Fruct. Participanții au avut ocazia să înțeleagă modul în care această asociație sprijină membrii săi în diverse aspecte, inclusiv în advocacy, organizarea de instruiri și promovarea produselor pentru export în cadrul unor evenimente de prestigiu la nivel internațional, precum Fruit Logistics (Germania), WorldFood (Federația Rusă), World of Perishables (Emiratele Arabe Unite) și altele.

Leave a Reply