Skip to main content
EvenimenteFacultatea Științe Sociale și ale EducațieiNoutăți

Lansarea publicației „Utilizarea datelor în procesul de luare a deciziilor în asistență socială: suport de curs”

Pe data de 02.10.2024, la ULIM a avut loc un eveniment special, lansarea publicației – „Utilizarea datelor în procesul de luare a deciziilor în asistență socială: suport de curs”, elaborat de Rusnac Svetlana, dr., conf. univ., Haraz Svetlana, lect. univ., și Țărnă Vadim, asist. univ., cadre didactice ai Facultatea Științe Sociale și ale Educației – ULIM Lucrarea a fost realizată în cadrul proiectului „Date pentru Impact (D4I): Valorificarea puterii datelor în beneficiul copilului,” finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Irina Cerneauscaite, Director Departamentul Informațional Biblioteconomic ULIM, a vorbit despre importanța suportului de curs în domeniul asistenței sociale, și despre importanța acestui domeniu, subliniind următoarele: „Domeniul asistenței sociale este un domeniu care are o misiune nobilă – de a ajuta oameni cu necesități speciale, și acest suport de curs, cu siguranță este unul util în luarea unor decizii, iar datele mereu au fost cel mai obiectiv argument în luarea unor decizii, iar domeniul asistenței sociale moderne, este nevoie de decizii informate cu scopul de a îmbunătăți serviciile sociale”.
Doamna Haraz Svetlana, lect. univ.,șef Catedră Asistență Socială „Nicolae Sali” și Sociologie le-a vorbit studenților despre valoarea suportului de curs în rândul studenților, profesorilor și lucrătorilor din domeniul asistenței sociale, recomandând studenților să lectureze volumul. La fel a adăugat următoarele: „Competența de utilizare a datelor este esențială atât pentru profesioniștii care lucrează direct cu grupurile de populație defavorizate, cât și pentru factorii de decizie. Toate nivelurile din domeniul protecției sociale necesită abilități de colectare, prelucrare, analiză și vizualizare a datelor, care variază în funcție de tipul și scopul utilizării acestora”.
Evenimentul s-a încheiat cu o donație de carte a volumului lansat – „Utilizarea datelor în procesul de luare a deciziilor în asistență socială: suport de curs” din partea Facultății de Științe Sociale și ale Educației, Departamentului Informațional Biblioteconomic ULIM.

Leave a Reply