Skip to main content
EvenimenteFacultatea DreptInvitați speciali la ULIMNoutăți

Activitate pe tema ,,Consolidarea statului de drept și a mecanismelor anticorupție în Republica Moldova”

În data de 07 noiembrie, Facultatea Drept ULIM în colaborare cu Centrul Naţional Anticorupţie, reprezentat de domnul Grigore Lupașcu, Inspector principal al Direcției Educație Anticorupție a Centrului Național Anticorupție, a organizat o activitate pe tema ,,Consolidarea statului de drept și a mecanismelor anticorupție în Republica Moldova”, prin intermediul unui joc quez.
Domnul G. Lupașcu a explicat studenților că consolidarea statului de drept și a mecanismelor anticorupție în Republica Moldova este un proces complex și de durată care implică eforturi concertate din partea guvernului, societății civile, mediului de afaceri și a altor actori interesați. Lupta împotriva corupției și consolidarea statului de drept sunt esențiale pentru dezvoltarea durabilă și pentru creșterea încrederii cetățenilor în instituțiile statului.
La finele activității domnul Valeriu Baeșu, Decan al Facultății de Drept și domnul Mihail Sorbala, Șef Catedră Drept Privat, i-au decernat domnului Grigore Lupașcu, Diplomă de gratitudine, pentru promovarea mesajului de prevenire și combatere a corupției, a faptelor de corupție, cât și a celor de comportament corupțional și a valorilor integrității și intoleranței față de acest flagel printre studenți.
 

Leave a Reply