Skip to main content
Colegiul ULIMEvenimenteNoutățiPersonalități din domeniul de profil

Colegiul ULIM continuă să promoveze educația de calitate – „Contenciosul administrativ”

Colegiul ULIM continuă să promoveze educația de calitate și să ofere elevilor săi experiențe de învățare valoroase prin organizarea unor evenimente speciale care îmbină teoria cu practica în domeniul juridic. În acest context, avem plăcerea să anunțăm că în data de 16 aprilie, profesorii Vadim Gribincea și Ovidiu Scutelnic, din cadrul Colegiului ULIM, au organizat o nouă lecție deschisă pentru elevii de la Specialitatea Jurisprudență.

Tema acestei lecții a fost „Contenciosul administrativ”, un subiect deosebit de important în domeniul dreptului administrativ. Elevii au avut oportunitatea unică de a interacționa cu personalități de marcă din domeniul juridic, care au acceptat invitația de a fi prezenți și de a împărtăși din experiența lor.

Printre invitații speciali s-au numărat:

  • Iurie Gustiuc – avocat și candidat la funcția de judecător, audient INJ Promoția a XIII;
  • Diana Corlăteanu – judecător în cadrul Judecătoriei Hîncești, sediul Ialoveni, specializată în examinarea cauzelor de contencios administrativ.

În cadrul lecției, elevii au avut oportunitatea de a învăța despre conceptul de contencios administrativ și despre importanța acestuia în sistemul juridic. De asemenea, au fost discutate și prezentate aspecte practice referitoare la structura unei cereri de chemare în judecată de contencios administrativ, precum și despre structura unei hotărâri în contencios administrativ.

Această experiență educațională a oferit elevilor o perspectivă reală asupra modului în care funcționează sistemul juridic în practică și i-a încurajat să-și dezvolte cunoștințele și abilitățile în domeniul juridic.

Leave a Reply