Skip to main content
EvenimenteFacultatea Limbi StrăineNoutăți

Eveniment cu genericul „Luna Femeilor din istoria Americii”

În data de 2 aprilie 2024 Facultatea Limbi Străine, grupele 212 și 213, specialitatea Traducere și interpretare, au organizat evenimentul cu genericul „Luna Femeilor din istoria Americii” (Women’s History Month), care tradițional se sărbătorește în America pe parcursul lunii martie.
Decanul facultății, Dna conf. univ., dr. Viorica Lifari, a provocat studenții din grupa 212 să pună în scenă o secvență din romanul „To Kill a Mockingbird”, autor fiind scriitoarea Harper Lee.
Acest roman intră în lista obligatorie a cărților citite de către cetățenii americani.
În cursul exercițiului teatral grupa 213, sub conducerea Dnei dr., lector Inna Colenciuc, sef catedră „Filologie germanică”, au fost invitați în calitate de juriu la curtea judecătorească din SUA. Mai mult, studenții din juriu s-au înscris în context foarte ușor și au contribuit prin schimbarea subiectului romanului ajungând la un verdict pozitiv pentru inculpat. Evenimentul a inclus și prezentarea biografiilor poetei Maya Angelou, dar și a actriței Marilyn Monroe.
În concluzii atestăm că studenții anului III au recapitulat file din civilizația americană și au lucrat armonios în echipe în cadrul unui proiect spontan.

Leave a Reply