Skip to main content

Facultatea de Limbi Străine din cadrul ULIM, a avut plăcerea să găzduiască o vizită deosebită în data de 2 aprilie, când 5 studenți din Berlin, Germania, ne-au onorat cu prezența lor. Vizita a fost organizată în cadrul unui schimb cultural și academic, în scopul promovării dialogului intercultural și a colaborării între instituții de învățământ superior.

Studenții invitați au fost Milissa, de la Universität Potsdam, specializată în Lingvistică, Amadeo Russo de la Technische Universität Berlin, cu specializare în Inginerie Fizică, Clara de la Politics and Economics HYW Berlin, Vivian de la Soziale Arbeit și Louisa de la Meclien Design. Acești tineri entuziaști și dornici de cunoaștere au venit să împărtășească experiențele lor și să descopere cultura și tradițiile noastre academice.

Evenimentul a debutat cu o prezentare captivantă despre Germania, susținută de către studenții invitați, în care au împărtășit perspectivele lor asupra sistemului de învățământ superior german și a vieții de student în această țară. Această prezentare a fost urmată de jocuri interculturale între studenții noștri și cei din Germania, oferind o oportunitate excelentă de a promova interacțiunea și de a încuraja schimbul de idei și experiențe.

Întreaga activitate s-a desfășurat în limba germană, oferind astfel oportunitatea studenților ULIM de a-și îmbunătăți abilitățile lingvistice și de a interacționa într-un mediu academic internațional. De asemenea, studenții noștri nu au ezitat să pună întrebări invitaților, manifestând un interes profund pentru cultura și învățământul din Germania.

Leave a Reply