Skip to main content
Colegiul ULIMEvenimenteNoutățiPersonalități din domeniul de profil

Colegiul ULIM – „Contravenția ca temei juridic al răspunderii contravenționale”

Profesorii din cadrul Colegiului ULIM, organizează periodic evenimente educaționale menite să ofere elevilor oportunitatea de a interacționa direct cu profesioniști din diverse domenii. În acest sens, în data de 02 aprilie, profesorii Vadim Gribincea și Ovidiu Scutelnic au organizat o întâlnire de excepție pentru studenții specializați Jurisprudență.

Evenimentul a fost onorat de prezența domnului Iurie Harti, Șef al Secției de Supraveghere a Transportului și Circulației Rutiere din cadrul Direcției de Poliție, municipiul Chișinău și a domnului Lucian Garea, Șef al SP-1 la Inspectoratul de Poliție Centru și comisar la Direcția de Poliție a municipiului Chișinău. Acești experți în domeniul aplicării legii au împărtășit cunoștințele lor specializate cu privire la tema centrală a întâlnirii, și anume „Contravenția ca temei juridic al răspunderii contravenționale”.

Întâlnirea a fost integrată în cadrul cursului de Drept Administrativ, oferind studenților oportunitatea de a înțelege mai profund conceptele teoretice discutate în sălile de curs, prin intermediul unei perspective practice și experienței reale a profesioniștilor din domeniu. Participanții au avut privilegiul de a asculta prezentări captivante și de a pune întrebări pertinente referitoare la aplicarea practică a conceptelor teoretice în domeniul contravențional.

Pe parcursul întâlnirii, elevii au fost implicați activ, având oportunitatea de a completa un Proces Verbal specific unei contravenții, sub îndrumarea atentă a domnilor Harti și Garea. Acest exercițiu practic a oferit studenților o perspectivă directă asupra procesului de întocmire a documentelor legale și a procedurilor implicate în gestionarea cazurilor de contravenție.

Leave a Reply