Skip to main content

Facultatea Științe Sociale și ale Educației ULIM, a avut privilegiul de a găzdui o întâlnire deosebită în data de 18 aprilie 2024, care a adus împreună doi distinși oaspeți din domeniul sănătății mintale: Pavel Říčan, sociolog, lector și director al Centrului pentru Dezvoltarea Sănătății Mintale, din Praga, Republica Cehă și Zdeněk Císař, consultant, trainer și lector la același centru.

Evenimentul a fost dedicat studenților de la Facultatea Științe Sociale și ale Educației, specialitatea Asistență Socială, Psihologie și Psihopedagogie, precum și elevilor Colegiului ULIM. Scopul principal al întâlnirii a fost să ofere participanților o perspectivă globală asupra sistemului de sănătate mintală și să stimuleze discuții și întrebări legate de îmbunătățirea sistemului național de sănătate mintală din Republica Moldova.

În cadrul întâlnirii, oaspeții au împărtășit povești personale și experiențe profesionale din domeniul sănătății mintale, oferind participanților o imagine amplă asupra diversității problemelor și soluțiilor din acest domeniu. Studenții și elevii au avut ocazia să pună întrebări și să primească răspunsuri din partea specialiștilor, ceea ce a generat o discuție interactivă și captivantă.

Unul dintre punctele centrale ale discuției a fost interesul major al participanților în ceea ce privește măsurile necesare pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate mintală în Republica Moldova. Această preocupare reflectă importanța acordată de comunitatea academică și de tinerii profesioniști acestui domeniu vital al sănătății publice.

În final, întâlnirea a reprezentat nu doar o oportunitate de învățare și schimb de experiență, ci și un pas important în direcția colaborării și dezvoltării viitoare a sistemului de sănătate mintală în Republica Moldova. ULIM rămâne angajată în promovarea educației și conștientizării în acest domeniu crucial și anticipăm cu nerăbdare alte astfel de evenimente în viitor.

Leave a Reply